Boliviassa kapinamaakunnat neuvottelemaan presidentin kanssa

Boliviassa kapinallishenkisillä alueilla on halua neuvottelulla maan presidentin Evo Moralesin kanssa. Virallisissa neuvotteluissa pyritään löytämään ratkaisua maata repiviin väkivaltaisuuksiin.

Ulkomaat

Santa Cruzin maakunnan kuvernööri Ruben Costas kertoo kuvernöörien suostuneen neuvotteluihin rauhan palauttamiseksi maahan. Kuvernöörien tekemään sopimukseen sisältyy lista asioista, joista oikeistolaiset kuvernöörit haluavat keskustella vasemmistolaisen presidentin Evo Moralesin kanssa.

Muut kuvernöörit eivät vielä ole kommentoineet, ovatko he yksimielisiä neuvottelujen sisällöstä, mutta heidän uskotaan seuraavan Costasin esimerkkiä.

Viidessä Bolivian yhdeksästä maakunnasta on ollut levottomuuksia vasemmistolaisen Moralesin maanjakopolitiikan ja perustuslain muutoshankkeen vuoksi.

Varakkaimpien maakuntien oikeistolaiset kuvernöörit ovat vastustaneet hänen linjaansa ja vaatineet alueille lisää autonomiaa. Lukuisia ihmisiä on saanut surmansa hallituksen kannattajien ja vastustajien yhteenotoissa viime viikkojen aikana.

Lähteet: Reuters