1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Tom Jones haluaa kuulostaa Amy Winehouselta

Walesin tiikeri Tom Jones julkaisee uutta musiikkia ensimmäistä kertaa 15 vuoteen. Myöhemmin tänä vuonna julkaistavan 24 Hours -levyn materiaali muistuttaa Jonesin mukaan retrosoundeillaan Amy Winehousen materiaalia.

viihde

Tom Jones uusi 24 Hours -albumi julkaistaan Yhdysvalloissa lokakuussa ja kuukausi myöhemmin Britanniassa. 68-vuotias laulaja kertoo, että uuden levyn kappaleista suurin osa on uusia kappaleita. Mukana on mm. biisi, jonka hän on kirjoittanut yhdessä U2:n Bonon ja Edgen kanssa. Jones kertoo uutistoimisto AP:n haastattelussa, että hän on jo pidempään suunnitellut tekevänsä uutta musiikkia retrosaoundeilla. Amy Winehousen musiikkia kuultuaan hän tiesi, miltä hänen musiikkinsa tulisi kuulostaa. Uuden albumin tuottajina on toiminut brittiläinen Future Cat -duo, joka on tuottanut mm. Lily Allenin ja Kate Nashin musiikkia. Vuonna 1965 julkaistun It's Not Unusual -kappaleen jälkeen Tom Jones on myynyt maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa äänitettä.

Jyhkeästä äänestään tunnettu Jones asuu nykyisin Los Angelesissa. Hänen kerrotaan pitävän huolta ikääntyvästä äänestään mm. käyttämällä matkustaessaan ilmankostutinta, jotta hänen kurkkunsa ei kuivaisi.

Lähteet: AP, BBC

Lue seuraavaksi