Hyppää sisältöön

Vanhat ylioppilasaktiivit juontavat Jyrockin

Mitä yhteistä on toimittaja Arto Nybergillä, muusikko Heikki Salolla ja koomikko Marko Kämäräisellä? Musiikkifestivaali Jyrock, jonne nämä vanhat ylioppilaskunnan jäsenet saapuvat juontamaan.

Ville Leinonen. Kuva: Ninni Luhtasaari

Suomen vanhin sisäfestivaali Jyrock on aina luottanut musiikkitarjonnassaan pieniin ja nouseviin kotimaisiin nimiin.

Tunnetumpaa kaartia tänä vuonna edustavat Ville Leinonen sekä paluun uudella kokoonpanolla tehnyt Husky Rescue. Ulkomaisia esiintyjiä on vain yksi, ruotsalainen Azure Blue.

Paikallista väriä edustavat punkyhtye Räjäyttäjät, instrumentaaliyhtye Virta sekä Vakiopaineessa lauantaina esiintyvät Eva & Manu.

Projektisihteeri Marko Kainulainen kehuu tämän vuoden musiikillista linjaa monipuoliseksi.

- Kun on itse ollut itse valitsemassa jokaista artistia, niin seisoo täysin niiden takana. Mutta itse odotan perjantaina eniten Siinaita, Räjäyttäjiä ja The Irrationalsia. Lauantaina Laineen Kasperia ja Palavaa Kaupunkia odotan innolla, koska en ole nähnyt heitä pitkään aikaan.

Juontajat vanhoja JYY-aktiiveja

Huomiota tapahtumassa herättävät nimekkäät juontajat. Juontaja Arto Nyberg, Miljoonasateen laulajana tunnetuksi tullut Heikki Salo sekä koomikko Marko Kämäräinen saatiin mukaan ylioppilaskuntayhteyksiensä kautta.

- Iloksemme vastaanotto oli myönteistä. 1980-luvun kulttuurisihteeri Heikki Salo ja 1990-luvun alussa Jyrockia järjestänyt Arto Nyberg lupautuivat ilomielin tänne. Heidän mukanaan tulee varmasti hauskoja anekdootteja vanhoista ajoista, Kainulainen kertoo.

Itse pääfestivaalin lisäksi Jyrock näkyy yläkaupungilla vahvasti eri ravintoloissa järjestettävien päivätapahtumien kautta.

- Yläkaupunki on lähes yhtä hyvin Jyrockilla hallussa kuin Yläkaupungin Yöllä, Kainulainen naureskelee.

.
.