Salkkareiden päätösjaksossa ei huomauttamista

Viestintävirastolla ei ollut huomauttamista Salatut elämät -saippuasarjan kaksi kuukautta sitten esitetystä kohua herättäneestä päätösjaksosta.

Kotimaa

Viestintäviraston selvityksen mukaan Salatut elämät -sarjan jaksossa "Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka" ei ole rikottu lasten kehitykselle haitallisten ohjelmien lähettämistä koskevia säännöksiä. Runsaan katsojapalautteen takia Viestintävirasto tutki, onko ohjelmassa haitallista sisältöä, jonka vuoksi ohjelma olisi pitänyt sijoittaa myöhempään katseluaikaan.

MTV3-kanavalla 1. kesäkuuta esitetyssä jaksossa mielenhäiriöön joutunut Eero (Teemu Lehtilä) huumasi raskaana olevan vaimonsa Paulan (Johanna Nurmimaa). Salatut elämät -sarjaa on esitetty arki-iltaisin puoli kahdeksalta vuodesta 2000 lähtien. Saippuasarjalla on paljon nuoria katsojia.

Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain soveltamiskäytännön ja televisioyhtiöiden ns. itsesääntelysopimuksen mukaan alle 11-vuotiaille haitallisia ohjelmia ei saa lähettää arkisin ennen klo 17.00, alle 13-vuotiaille haitallisia ohjelmia ei saa lähettää arkisin ennen klo 19.00, alle 15-vuotiaille haitallisia ohjelmia ei saa lähettää ennen klo 21.00 ja alle 18-vuotiaille haitallisia ohjelmia ei saa lähettää ennen klo 23.00. Pornografisia ohjelmia ei saa lähettää ennen klo 24.00.

Lähteet: YLE Kainuu / Jouni Pilto