1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. NHL

Mikko Koivu NHL:n paras suomalainen

Jääkiekon NHL-liigan verkkosivuilla on listattu kymmenen liigan parasta suomalaispelaajaa. Mike Morrealen toimittamalla listalla ykkönen on Minnesotan keskushyökkääjä Mikko Koivu ennen tähtimaalivahtikaksikkoa Miikka Kiprusoff (Calgary) ja Niklas Bäckström (Minnesota).

NHL
Mikko Koivu valmistautuu tulevaan kauteen kotimaisemissa Turun Impivaaran jäähallissa.
Mikko Koivu valmistautuu tulevaan kauteen kotimaisemissa Turun Impivaaran jäähallissa.YLE / Aleksi Hakala

Listalla ei ole "Kipperin" ja Bäckströmin lisäksi ainoatakaan maalivahtia. Ykkösmaalivahdin aseman seuroissaan saavuttaneet Pekka Rinne (Nashville) ja Kari Lehtonen (Atlanta) eivät siis mahdu listalle.

Hyökkääjiä on nuoremman Koivun lisäksi mukana viisi. Anaheimin Teemu Selänne on neljäs, Calgaryn Olli Jokinen viides, Anaheimiin muuttanut Saku Koivu kuudes, Detroitissa jo kolme pitkää pudotuspelikevättä pelannut Valtteri Filppula yhdeksäs ja Carolinan kanssa muhkean sopimuksen tehnyt Tuomo Ruutu kymmenes.

Puolustajista listalle pääsivät Philadelphian Kimmo Timonen (seitsemäs) ja Carolinan Joni Pitkänen (kahdeksas). Listan ulkopuolelle jäivät muun muassa Vancouverin puolustaja Sami Salo, Buffalon huippuluotettava pakki Toni Lydman sekä hyökkääjistä Dallasin Jere Lehtinen ja Toronton Niklas Hagman.

Lähteet: YLE

Lue seuraavaksi