1. yle.fi
  2. Uutiset

Sisävesilaivat ovat vetäneet väkeä

Pirkanmaan sisävesiristeilyt ovat vetäneet keskikesällä hyvin väkeä. Sateisen alkukesän heikko menekki ehti jo säikäyttää alan toimijat, ja taloustaantuman vaikutuksia pelättiin.

sisävesiliikenne
Ihmiset jonottavat Tammerkoski -laivaan Laukontorilla.
YLE / Tapio Rissanen

Juhannuksen jälkeen laivat ovat kuitenkin täyttyneet erinomaisesti, ja koko kauden osalta päästäneen viime vuoden lukuihin tai jopa niiden yli.

Tampereen matkailuyhtiön GoTampereen toimitusjohtaja Kari Saikkonen uskoo, että ulkomaanmatkailun vähennyttyä Pirkanmaallakin on löydetty oma kotiseutu uudestaan.

Taloustaantuma näkyy Kari Saikkosen mukaan lähinnä yritysristeilyissä.

- Yritysmyynti on selvästi kärsinyt tästä taantumasta. Yritykset joko peruvat kokonaan tai vähentävät risteilyjen määriä tai tekevät entistä lyhyempiä ja säästävät rahaa. Sillä puolella on varmasti menetyksiä tulossa viime kesään nähden.

Sen sijaan yksityisiä matkustajia on riittänyt jopa ruuhkiksi asti.

- Meillä on joitakin reittejä ollut aivan täynnä ja on myyty eioota, joka on aika harvinaista sisävesiliikenteessä, Saikkonen toteaa.

Tampereelta liikennöi sisävesilaivoja Visavuoren kautta Hämeenlinnaan ja takaisin sekä Ruoveden kautta Virroille. Reittiliikenteen lisäksi laivoilla panostetaan entistä enemmän myös tilaus- ja teemaristeilyihin.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi