Mietinsaaren liitos Ruokolahteen luonteva

Kunnanjohtaja Vesa Jäppinen uskoo, että jatkossa osakuntaliitoksia tehdään enemmän, vaikka ne tällä hetkellä ovat olleet hyvinkin harvinaisia Etelä-Karjalassa.

Ruokolahti
YLE

Lappeenrannan Mietinsaaren liittyminen Ruokolahteen ei aiheuta kummassakaan kunnassa suuria tunteita. Osakuntaliitoksesta ei ole tehty yhtään muistutusta.

Mietinsaaressa asuu kymmenisen ihmistä vakituisesti. Vapaa-ajan asuntoja on yli 150.

Joutsenon vastusti aikoinaan Mietinsaaren irrottamista ja liittäämistä Ruokolahteen. Lappeenranta on ollut asialle myönteinen, samoin Ruokolahti.

Kunnanjohtaja Vesa Jäppinen uskoo, että jatkossa osakuntaliitoksia tehdään enemmän, vaikka ne tällä hetkellä ovat olleet hyvinkin harvinaisia Etelä-Karjalassa.

- Kokonaisten kuntaliitosten silalle saattaa tulla tapauksia, että kunnasta osia voidaan liittää johonkin kolmanteen kuntaan.

Vesa Jäppisen mukaan jo Mietinsaaren sijaintia katsomalla on selvää, että kaikki suuntautuu Ruokolahdelle.

- Silloin tuntuu aika luontevalta, että se kuuluu Ruokolahteen.

Mietinsaarelaiset odottavat Ruokolahdelta ymmärrystä

Ruokolahteen liittyvässä Mietinsaaressa odotetaan uudelta kunnalta ennen kaikkea yhteistyötä ja ymmärrystä syrjäseutua kohtaan.

Mietinsaari siirtyy Lappeenrannasta osaksi Ruokolahtea ensi vuoden alusta. Osakuntaliitosta haettiin yksimielisesti jo silloin kun Mietinsaari oli Joutsenon kunnan osa. Joutseno kuitenkin vastusti osakuntaliitosta. Lappeenranta on ollut asiassa myötämielinen.

Siirtymisessä Ruokolahteen painavat etenkin Joutsenon aikaiset muistot, kertoo mietinsaarelainen yrittäjä Ari Liutu.

- Aikanaan Joutsenossa meidän ääntämme ei kuultu.

- Nyt se tärkein motto kuitenkin on siinä, että alkumetreillä lähdetään puhtaalta pöydältä, yrittäjä Ari Liutu toteaa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala