Sairaankuljetustehtävät lisääntyneet jatkuvasti

84 prosenttia pelastuslaitosten hälytystehtävistä on puhtaasti ensihoito-, sairaankuljetus- ja ensivastetehtäviä. Sairaankuljetustehtävien määrä on jatkuvasti lisääntynyt, selviää sisäministeriön raportista.

Kotimaa

Varsinaisia lakisääteisiä pelastustehtäviä, kuten liikenneonnettomuus- tai tulipalohälytyksiä on vajaat 16 prosenttia tehtävistä.

Viime vuonna pelastuslaitokset hoitivat noin 381 000 sairaankuljetusta ja ensihoitotehtävää. Näistä joka kolmas kuului kiireellisimpiin A- ja B-luokkiin, joissa hälytys vaatii välitöntä toimintaa.

Raportin mukaan tehtävämäärät ovat huipussaan iltapäivisin kello 14 ja 15 välillä. Vähiten hälytyksiä pelastuslaitokset saavat aamuyöllä 5–6:n aikaan. Tuolloin tehtäviä riittää neljä kertaa vähemmän kuin iltapäivinä. Poikkeuksena Helsingissä hälytyssumaa on muuta maata tasaisemmin niin öinä kuin päivinä.

Selvityksen tarkoituksena on tarkastella ensihoitotehtävien jakaantumista pelastustoimialueilla kolmena viime vuonna, ja sen osa meneillä olevaa pelastushenkilöstön toimintakykyhanketta.

Lähteet: YLE Uutiset