1. yle.fi
  2. Uutiset

Israelin ulkoministeriä uhkaa syyte talousrikoksista

Israelin poliisi suosittelee ulkoministeri Avigdor Liebermanin asettamista syytteeseen muun muassa korruptiosta ja rahanpesusta.

Ulkomaat
Avigdor Lieberman
Uri Lenz / EPA

Poliisi on tutkinut Liebermanin taloussotkuja yli kolmen vuoden ajan ja nyt tutkimusmateriaali on toimitettu valtionsyyttäjälle. Syyttäjän on päätettävä lähipäivinä, asetetaanko Lieberman syytteeseen, The Jerusalem Post kertoo.

Haaretz-lehden poliisilähde sanoo, että todisteita on riittävästi tukemaan syytteitä. Liebermanin lisäksi syytteeseen saattavat joutua hänen tyttärensä Michal sekä kaksi muuta ihmistä.

Liebermanin epäillään saaneen laittomia lahjoituksia ulkomailta ja perustaneen kumppaniensa kanssa useita yrityksiä rahanpesua varten. Heidän uskotaan käärineen taskuihinsa miljoonia.

Tutkimuksen kohteena on ollut muun muassa Liebermanin tyttären yritys, jonka palkkalistoilla Lieberman on ollut. Haaretzin mukaan yritys sai vuosina 2004 - 2007 yrityskonsultoinnista 11 miljoonaa shekeliä eli yli kaksi miljoonaa euroa nimettömistä lähteistä ulkomailta.

Liebermanin uskotaan myös ottaneen lahjuksia sekä yrittäneen häiritä poliisitutkintaa. Haaretzin mukaan lahjussyytteet ovat kuitenkin vähäisemmät Liebermania uhkaavista syytteistä.

Lieberman kiistää kaikki syytteet ja väittää poliisitutkintaa poliittisesti motivoituneeksi.

Beiteinu-puoluetta johtava äärikansallismielinen LIeberman nousi Israelin ulkoministeriksi keväällä.

Lähteet: YLE Uutiset, AFP

Lue seuraavaksi