Venäjä lykkäämässä puutullikorotuksia?

Venäjä harkitsee kiistanalaisten puutullien korotuksen lykkäämistä. Venäjä ilmoitti viime vuonna, että puutullien korotus siirtyy ensi vuoden alkuun - nyt Venäjällä pohditaan sitä, että korotusta lykättäisiin vielä vuodella ja voimaan jäisivät nykyiset tullit.

talous
Venäjän talouskehitysministeri Elvira Nabiullina kertoi Helsingissä, että maan raakapuun vienti on pudonnut tänä vuonna puoleen.YLE

Tulleja ei siis korotettaisi vuoden 2010 alussa.

Venäjän pohdinnoista kertoi Venäjän talouskehitysministeri Elvira Nabiullina Helsingissä. Nabiullinan mukaan lopullinen päätös syntyy yhdessä tai kahdessa kuukaudessa.

Nabiullinan keskustelukumppanin Paavo Väyrysen mukaan lykkäys ei riitä, vaan tulleista olisi luovuttava kokonaan. Väyrysen mielestä Suomen metsäteollisuuden pahin kipupiste on koivusellu. Vaarana on, että tullien myötä halpa eukalyptussellu valtaa markkinat ja koivun käyttö loppuu kokonaan.

Venäjän raakapuun vienti on tänä vuonna pudonnut puoleen, Nabiullina kertoi. Venäjän kaipaamia ulkomaisia metsäinvestointeja ei ole kuulunut.

Nabiullina kertoi, että Venäjä ei ole tehnyt lopullista päätöstä raskaan konttiliikenteen siirtämisestä maanteiltä rautateille ja laivoihin. Uusissa pohdinnoissa halutaan Nabiullinan mukaan ottaa huomioon myös markkinat ja liikennöitsijöiden etu.

Metsäasioita käsitellään seuraavan kerran metsähuippukokouksessa, joka pidetään 25. lokakuuta Pietarissa. Kokous pidetään pääministeritasolla, joten paikalle toivotaan Matti Vanhasta ja Venäjän Vladimir Putinia.

Lähteet: YLE Uutiset