Kulisseissa - YleX Aamutiimi

Kulisseissa-sarjassa kurkistetaan Ylex:n Aamutiimin aivoituksiin.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE

1. Venla Kokkonen: Keke Rosberg, ei formula-kuski, vaan Keke Rosberg!

Matti Ylönen: Ei mitään mielikuvaa, poliisi ehkäpä.

Juuso Pekkinen: Ala-asteella saatiin lomake jossa piti ruksata, mikä seuraavista halusi olla: poliisi, palomies, kokki, sukeltaja. Valkkasin sukeltajan.

2. Venla: Koulusta pääsin työharjoitteluun kesällä 2006 ja sen kautta päädyin YleX:ään töihin.

Matti: Olin alun perin 2001 Oulussa toimitusharjoittelija maakuntaradiossa. Sen jälkeen opiskelun ohessa tein töitä ja Oulussa tein melkein kaikkea kuten olin radiouutisissa, tv-uutisissa ja TV2:ssa. Lähetin hakemuksen kun kuulin avoimesta työpaikasta ja pääsin työhaastattelun kautta YleX:ään.

Juuso: Tein aluksi näyttelijän duunia ja olin muutamassa YLEn tv-sarjassa. Minut pyydettiin koekuvauksiin Superfarmin juontajaksi (jota ei enää ole).Sain myöhemmin puhelinsoiton talon sisältä jossa minua pyydettiin tekemään radiodemoa ja sen jälkeen päädyin tekemän YleX:n viikonloppua.

3. Venla: Huonoina puolina on epäinhimillisen aikaiset herätykset, koska ohjelma alkaa 6.30 ja loppuu 10.00. Hyvänä puolena on se, että siihen aikaan ihmiset kuuntelee eniten meitä.

Matti: Toisaalta on mukavaa herätä aikaisin, koska pääsee aikaisemmin duunista pois kesänviettoon. Muita hyviä puolia on vapaat kädet tehdä ohjelmaa.

Juuso: Huonoa on se, että kahvi on aina loppu! Hyvänä puolena se, että pääsee välittämään populäärimusiikkia ja muutenkin musiikki kiinnostaa.

4. Venla: Festareille! Imemässä itseemme festarikokemuksia.

Matti: Kerran olen käynyt Tampereella, seuraavaksi voisi mennä Poriin!

Juuso: Eksoottista Tamperetta on tullut kokeiltua ja tosiaan Poriin ois kiva päästä.

5. Venla: Tuli mieleen vain se palohälytysjuttu.

Matti: Niin, kun Andy McCoy oli vieraana Aamussa, hän kyseli koko ajan, saisiko hän polttaa tupakkaa. Sitten tuli palohälytys ja kaikkien piti poistua, jolloin Andy kysyi saisiko hän nyt polttaa, kun on jo kerran hälytyskin päällä. Myöhemmin selvisi, että joku oli kellarissa vahingossa valokatkaisijan sijasta painanut palohälytysnappulaa. Ja kyllähän niitä mikkiin rykimisiä ja hauskoja puhelinsoittoja riittää...

Juuso: Hauskin juttu sattui, kun The Rasmuksen Aki tuli vieraaksi ja järjestin hänelle hississä backstagen, jonka hän sai hajottaa. Tein siis hissivideosarjaa, jossa poimin vieraan alakerrasta ja hissimatkan aikana tapahtuu jotain jännittävää. Oli mukava katsoa kun tyyppi hajotti pahvitelkkuja ja muuta.

Lähteet: YLE Uutiset / Sonja Vojnovic