1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pakomatka päättyi piikkimattoon

20-vuotias mies kaahasi Hämeenlinnassa poliisia karkuun kovassa humalassa tiistaiyönä. Pako päättyi vasta poliisin asettamaan piikkimattoon.

Poliisi yritti pysäyttää varhain tiistaiaamuna 20-vuotiaan miehen kuljettamaa henkilöautoa tarkastusta varten Hämeenlinnan Visamäessä. Auton hämeenlinnalaiskuljettaja ei noudattanut annettua pysäytysmerkkiä, vaan kaasutti vauhdikkaasti karkuun sammuttaen myös autostaan valot.

Poliisipartio kadotti auton näköpiiristään mutta havaitsi sen uudelleen myöhemmin Harvialantiellä, kun se tuli toista poliisipartiota vastaan 150 km/h nopeudella 60 km/h rajoitusalueella.

Perään lähtenyt partio ei autoa tavoittanut, mutta uusi havainto pakenijasta saatiin, kun se edelleen kovalla nopeudella tuli Harvialantieltä Hämeenlinnaan suuntaan ja lähti 10-tietä kohti Lahtea.

Auto ajoi poliisin piikkimattoon Kutalan kiertoliittymässä, jolloin siitä tyhjeni kolme rengasta ja pakomatka päättyi parinsadan metrin päähän Syrjäntaantielle.

Autoa kuljettanut nuorimies puhalsi seulonta-alkometriin 1.75 promillen lukemat. Hänet määrättiin välittömästi ajokieltoon ja ajokortti otettiin pois. Kaikkiaan takaa-ajoa kesti 13 minuuttia takaa-ajon aikana rikosnimikkeistöä ehti kertyä muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeä rattijuopumuksesta ja poliisimiehen antaman pysähtymismerkin noudattamatta jättämisestä.