Madonna kokoaa kaveripiirin

Popin kuningatar Madonna konsertoi torstaina ensimmäistä kertaa Suomessa. Kokkolalainen Outi Wikström on valmistautunut huolella Jätkäsaaren konserttiin, jossa säännöt ovat tiukat.

viihde
Kuvassa konserttilippu.
Antti Kettumäki / Yle

Outi Wikström ajoitti perheensä kanssa kesäloman hieman tavanomasta myöhemmäksi Madonnan konsertin takia. Koko perhe suhtautui ajatukseen myönteisesti. Lapset pääsevät huvipuistoon ja samalla tavataan ystäviä ja sukulaisia.

-Viime kesänä olin mieheni kanssa Iron Maidenin konsertissa, mutta se ei ole ihan mieleistäni musiikkia. Kun huhut Madonnan Suomen konsertista alkoivat varmistua, päätin, että nyt haluan nähdä suosikkini kertoo Outi Wikström.

Kaverukset koolla

Madonnan konserttiin matkataan kavereiden kanssa. Näin tekee myös Outi Wikström, joka viestitti konsertista kavereilleen, ja hekin innostuivat keikasta. Wikström on ainoana jäänyt asumaan Kokkolaan, kun muut kaverit ovat asettuneet muuaalle Suomeen.

- Aivan mahtavaa saada hyvät ystävät koolle yhtä aikaa. Kaukaisin kaverini lentää Ivalosta saakka Helsinkiin. Nyt otetaan tyttöporukalla ilo irti. Mies saa jäädä lasten kanssa, naurahtaa Wikström.

Tiukat kriteerit Jätkäsaaressa

Madonnan konserttiin saapuu valtavasti väkeä, 80 000 ihmistä ympäri maata. Konserttialueella on erittäin tiukat säädökset, mitä alueelle saa viedä. Esimerkiksi lasipullojen suhteen on ehdoton kielto, mutta eväitä saa ottaa jonkin verran mukaan. Myös retkituolit ovat kielletty ja ihmiset joutuvat seisomaan asfalttipintaisella kentällä jopa yli kuusi tuntia.

- Olemme tosi tarkkaan miettineet lähtöaikataulun, koska alueelta ei voi poistua. Jos aurinko paistaa, niin aurinkovoide on meren rannalla ehdoton, samoin hattu. Viileässä illassa myös takki on tärkeä, listaa Wikström. Ei me olla mietitty vielä yhtenäistä asua keikalle, mutta sifonkihuivit vois ottaan mukaan, Wikstöm naurahtaa.

Kaverukset aikovat pitää huolta mineraaleista ja vitamiineista ottamalla mukaan pientä purtavaa. Hedelmiä ja pieniä mehupurkkeja.

- Hyvät kengät ovat tärkeät. Minä ainakin jammaan koko rahan edestä vanhoilla lenkkareilla, suunnittelee Outi Wikström.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Antti Kettumäki