1. yle.fi
  2. Uutiset

Hissun mökillä ei kaivata elektroniikkaa

Kari Hietalahden kesämökki on rakennettu appiukon avustuksella Enonkoskelle niemitontille. Kari kuvailee paikan luontoa karun kivikkoiseksi ja rauhalliseksi.

mökkeily
Kari Hietalahti Savonlinnan torilla.YLE/Sanna Niskanen

Mökille mennään perheen voimin vaimon ja pojan kanssa. Mökillä eletään erähengessä ilman nykypäivän elektroniikkaa ja mukavuuksia. Haaveissa on rakentaa joskus kotitalo samalle tontille. Helsingin keskustassa asuva Hietalahden perhe hakee mökiltä arjen vastakohtaa, täydellistä rauhaa pääkaupungin melun tilalle.

Korppien ja norppien ystävä

Luonnon ystävänä Kari seurailee mielellään naapurustossa asuvia korppeja ja kuikkaparin elämää. Lähistöllä liikkuu tiedettävästi toisinaan karhu, mutta suoraa kohtaamista ei ole vielä sattunut. Varovainen pitää olla, koska Karin pieni chihuahua on pedoille helppo saalis. Myös saimaannorppa on tavattu kalareissuilla ja norpan suojelu on Karille tärkeä aihe.

- Olen harkinnut verkotuskieltoa lahteen. Riitahan siitä syntyy, mutta ehkä se on sen arvoinen jos norpat säilyvät. Me vedetään nuottaa ja siinä useasti näkee norpan. Se tulee seuraamaan sitä meidän tapahtumaa ja ui sinne alle hakemaan meidän vähät kalat pois, kertoo Kari norppakohtaamisistaan.

Katso sarjan edelliset jutut:

Tiihosten mökistä

Lousteen mökistä

Kiurun mökistä

Stenmanin mökistä

Tikkasten mökistä

Auvisten mökistä

Lue seuraavaksi