1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kulisseissa - Mikko Lindqvist, kotimaan toimittaja

Kulisseissa tutustumme YLE Uutisten kotimaan toimittajaan Mikko Lindqvistiin.

Kotimaan toimittaja Mikko Lindqvist YLE Uutisten maisemassa Barack Obaman pahvikuvan kanssa. Kuva: Onni Aaltonen / YLE

1. Minusta piti alun perin tulla kirvesmies tai teknisen työn opettaja. Pienen epävarmuuden vaivatessa seurasin parasta lapsuudenystävääni lukioon, joten kirvesmiehen haaveet jäivät siihen. Lukiossa kiinnostuin sitten äidinkielenopettajani innostamana kirjoittamisesta, joten teknisen työn opettaminenkin sai jäädä. Lopulta päädyin äidinkielen tunnilla kirjoitetun pakinan avulla avustajaksi paikallislehti Someroon. Homma oli sillä selvä.

2. Aloitin YLE Uutisissa kotimaan toimittajana kesäkuussa 2008. Kyseessä oli kesätyö. Sitä sitten jatkettiin pätkissä aina tämän vuoden helmikuuhun, kunnes poistuin maasta tekemään kouluni lopputyötä Lähi-itään. Reissusta palattuani aloitin heti työt Pasilassa. Eli vuosi täällä on tullut melkein vietettyä.

3. Parasta työssä on sen monipuolisuus. Tiedän, että se on klisee, mutta niin vain on. En voi kuvitella muuta ammattia tai asemaa, jossa ihmisiä ja yhteiskuntaa pääsisi tarkkailemaan vastaavalla tavalla. Huonointa tässä on sen henkinen ja fyysinen vaativuus. Kun viettää uutistoimituksessa esimerkiksi 4 - 5 päivää aamuysistä iltaysiin, on todellakin aivan loppu. Työvuorot tekevät harrastamisen myös aika vaikeasti. Lisäksi työvuorokierron takia työkavereihin tutustuminen on vaikeaa tai kestää kauan. Onneksi täällä on kyllä hyviä ihmisiä, joten odottaminen kannattaa.

4. Kotimaan toimittajana en ole hirveästi matkustanut. Ja olenhan ollut täällä vasta niin vähän aikaa. Mutta pääasiassa matkustaminen on minulle aina erittäin antoisaa silloin kun pääsen pois kehäteiden sisältä - olenhan maalta kotoisin.

5. Nyt tulee mieleen viime jouluna tehtailemani YLEn perinteinen joulujuttu, eli joulupukin odotus. Joulupukkina kaksilapsisessa perheessä vieraili Petteri Summanen. Pukilla oli varsin ronskit otteet ja oli naurussa pitelemistä haastattelua tehdessä.