Andy McCoy tuo huippukitaristin Tornioon

Andy McCoy tuo marraskuussa maailmanluokan huippukitaristin Tornioon. Antti Hulkon eli Andy McCoyn uusi The Real McCoy Band tekee yhdeksän keikan Suomen kiertueen ja Lapin keikoista on varmistunut esiintyminen Torniossa.

Andy McCoy
Andy McCoyn puisen näköispatsaan paljastus Pelkosenniemellä pari viikkoa sitten sai paikan sekaisin.Arto Junttila

Mukanaan Tornion Umpitunneliin Pelkosenniemen lahja rock-musiikille tuo Foo Fightersin kitaristin Chris Shifletin. Keikkataukoa pitävän yhtyeen huimasta suosiosta kertoo se, että Foo Fighters myi viime kesänä Lontoon Wembley -stadionin loppuun kolmen perättäisenä iltana.

Kitaristi Shiflett on tunnustanut YLElle vuosi sitten olevansa kova Hanoi Rocks-fani.

- Hanoi Rocksin esikoisalbumi muutti elämäni ja Andy on yksi suosikkikitaristeistani. Pukeuduin aikoinaan myös Hanoi Rocks-tyyliin. Minulla oli vaalea piikkitukka ja pinkit kireät housut, Shiflett kertoi.

Hanoita ja Foo Fightersia ohjelmistossa

Tulevalla kiertueellaan The Real McCoy Band aikoo esittää Andyn biisien lisäksi myös Foo Fightersin ja Hanoi Rocksin parhaita. Luvassa ennen keikkoja on myös levy.

Muut bändin jäsenet ovat aiemminkin Andyn kanssa soittaneet basisti Dan Lagerstedt, rumpali Jolle Atlagic ja vaimo Angela, joka soittaa koskettimia.

Viimeksi Andy vieraili pohjoisessa, kun hänen näköispatsaansa paljastettiin Pelkosenniemellä. Paikalla oli parituhatta ihmistä. Silloin Andy tarjosi yleisölle näppärää flamencokitarointia ja Catfish Bluesin paikallisen Cape of Fear-bändin kanssa.

Historioitsija Tapani Niemi arveli, ettei kylässä ole moista mediatapahtumaa koettu sitten talvisodan päättymisen 1939.

Lähteet: YLE Perämeri