Uriah Heep -fanit koolle Saloon

Elokuussa Salossa järjestettävä kansainvälinen Uriah Heep -fanitapahtuma tuo kaupunkiin yhtyeen alkuperäisjäseniä. Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään kokoonpano, jossa esiintyy muun muassa Uriah Heep -yhtyeen perustajajäsen Ken Hensley, bändin pitkäaikaisin rumpali Lee Kerslake ja alkuperäinen basisti Paul Newton.

Uriah Heepin perustajajäsen Ken Hensley. Kuva: Tapio Minkkinen

Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan Heep-faneja ympäri Suomea aina ulkomaita myöten. Tapahtuma on ainutlaatuinen, koska Uriah Heep -yhtyeessä vaikuttaneet muusikot ja fanit voivat soittaa jamisessioissa yhdessä.

Kolme päivää kestävässä tapahtumassa esiintyvät myös saksalainen coverbändi Circle Of Hands, färsaarelainen coverbändi Deiggj sekä kotimaisia bändejä kuten Carballo Brothers. Carballo Brothers koostuu salolaisista muusikoista. Yhtyeen laulaja on Harri Lahti, tangokuningas vuodelta 1987.

Easy Livin' -biisin säveltäjä Ken Hensley pitää Salossa interaktiivisen työpajan, jossa osallistujat saavat oppia sanoittamisesta, säveltämisestä ja tekijänoikeuksista.

Easy Livin´ In Salo -tapahtuma järjestetään 20. -23. elokuuta.

Tangokuningas esiintyy Uriah Heepin legendojen kanssa

Tangokuningas vuodelta 1987, Harri Lahti, esiintyy tulevassa rockfestivaalissa Easy Livin´ in Salo - Uriah Heep Legends Live yhdessä legendojen kanssa. Häneen koviten kolahtanut kappale on yhtyeen Easy Livin´.

Salon Halikosta kotoisin oleva Harri Lahti aloitti aikoinaan rockmusiikilla ja siirtyi sitten tanssimusiikkiin ja tulikin valituksi tangokuninkaaksi. Silloin kuninkaat eivät saaneet esittää rockia, ainoastaan tarkkaan rajattua tanssimusiikkia. Nyt Harri on siirtynyt osaksi takaisin rockiin, yhä enemmän heavyyn, mutta hän esiintyy pyydettäessä myös tanssikeikoilla. Tanssimusiikin lomasta voi tulla niin sanottua kovempaakin musiikkia, mutta heavyä ei tanssiravintoloissa aina voi ottaa esiintymislistalle. Lempikappale, mitä hän esittää, on Easy Livin´.

- Se vain kolahtaa minuun edelleen, Harri Lahti sanoo.

Tämän kappaleen hän esitti viime vuonna Uriah Heepin fanitapahtumassa Espanjassa ja sai muun muassa itse legendoilta Lee Kerslakelta ja John Lawtonilta kiitosta. Harrin laulettua siellä Bird of Prey kappaleen, syöksyi Lee Kerslake kiittämään häntä.

Harri keikkailee tällä hetkellä satunnaisesti ja harrastuksenomaisesti.

Tulevassa Easy Livin´ in Salo tapahtumassa Harri esiintyy legendojen Lee Kerslaken ja Paul Newtonin sekä Carballo Brothersien kanssa ja hän on tästä kunniasta todella innostunut.

Easy Livin´ in Salo rockfestivaalissa esiintyy legendojen kanssa myös turkulaisten oma kitaristilegenda Baba Salama. Hän on tunnettu muun muassa Tommi Läntisen bändistä.