Schaumanin linnan remontti etenee

Arkkitehtitoimisto Jukka Tikkanen Oy hankki Schaumanin linnan reilu vuosi sitten, ja remontti on parhaillaan käynnissä. 85-vuotiasta linnaa on jo kunnostettu lähes vuoden ajan. Muun muassa kaikki putkistot ja sähköt on uusittu.

remontti
Schaumanin linna
YLE Keski-Suomi / Petteri Juuti

Suurimpaan osaan linnasta on jo tehty myös pintaremontti, ja nämä tilat on vuokrattu toimistokäyttöön määräaikaisilla sopimuksilla.

Viimeistä kolmannesta tehdään parhaillaan lopulliseen muotoonsa perusteellisella remontilla.

- Se valmistunee tämän vuoden puolella, sanoo Jukka Tikkanen.

Schaumanin linnan ympäristö ja Lutakon alue ovat Tikkaselle tuttuja, sillä hän on ollut mukana niin alueen asemakaavoituksessa kuin rakennusten suunnittelussakin.

- Jälkikäteen ja tältä puolen aitaa katsottuna vähän harmittaa - nuo kerrostalot olisivat ehkä voineet olla vähän kauempana, Tikkanen pohtii.

Linnan puistosta on kaadettu huonokutoiset puut. Puustoa siiretään ja istutetaan syksyn aikana, jotta puisto saadaan alkuperäiseen muotoonsa.

Kauppahinta Schaumanin linnasta oli 1 400 000 euroa. Nyt kun Tikkanen on päässyt lähemmin tutustumaan linnan rakenteisiin, ovat vanhoihin rakennuksiin aina liityvät yllätykset painottuneet positiiviselle puolelle.

- Talo on tehty todella asiantuntemuksella ja tarkasti, eikä kuluja ja aikaa ole säästelty. Sen voi huomata vielä tänä päivänäkin, kertoo Tikkanen.

Parasta aikaa suunnitellaan meluestettä ohitustien ja rakennuksen pääsisäänkäynnin väliin.

Lähteet: YLE Keski-Suomi / Markku Saarinen, Antti Seppälä