1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rantsila

Rantsilan palovahinkojen suuruus selville ensi viikolla

Siikajoen Rantsilassa tulipalossa tuhoutuneen liikekiinteistön vahinkojen määrä ei ole vielä selvillä. Palo sai alkunsa ravintola Suokukon keittiön rasvakeittimestä. Tuhoutuneen tilalle rakennetaan uusi toimitila.

Rantsila
YLE / Tuomas Hirvonen

Siikalatvan Rantsilan keskustassa sijaitseva 700 neliön suuruinen liikerakennus vaurioitui pahoin tulipalossa keskiviikkona iltapäivällä.

Vahinkojen euromääräistä suuruutta osata vielä arvioida.

- Ensimmäiseksi on pyritty huolehtimaan henkilökunnasta. Kaikille pyritään järjestämään työtä konsernin muilla toimipaikoilla. Myös kriisiapua on tarjolla sitä haluaville, kertoo hallintojohtaja Paavo Härö Osuuskauppa Arinasta.

Tuhoutuneen talon paikalle on hallintojohtajan mukaan rakennettava kokonaan uusi liokerakennus. Sen valmistuminen kestää puolesta vuodesta vuoteen.

Vahingot selville ensi viikolla

Tulipalon aineellisten vahinkojen määrää ei pystytä vielä arvioimaan. Mahdollisesti niiden suuruus selviää ensi viikolla.

Palo sai alkuknsa ravintolan keittiön rasvakattilasta. Tulipalosta levisi voimaksta savua keskustan alueelle.

1960-luvulla rakennetussa kiinteistössä sijaitsi paikallisposti, kaksi kauppaliikettä sekä ruokaravintola. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

- Lounasaika oli juuri päättynyt, kello oli hieman yli puolen päivän, ja asiakkaat olivat poissa. Palon syttyessä paikalla oli ainoastaan henkilökuntaa. Ravintolan lisäksi kiinteistössä ollut myymälä vahingoittui pahoin, kertoo palopäällikkö Tapio Saastamoinen.

Postin mukaan asiakkaiden postilähetyksiä ei tuhoutunut palossa. Postipalvelut järjestetään toistaiseksi Pulkkilassa, K-market Kasarin yhteydessä toimivassa myyntipisteessä.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi