Matkahuolto uhkaa hävitä Orimattilasta

Matkahuolto hakee paikkaansa pienissä kunnissa Päijät-Hämeessä. Hankalin tilanne on Orimattilassa, jossa Matkahuollolta puuttuu sekä yrittäjä ja pian myös toimitilat.

Kotimaa
Nastolan matkahuoltoyrittäjä hoitaa myös pesulaa.
Nastolassa Matkahuolto toimii paikallisessa pesulassa. Orimattilassa sikäläistä matkahuollon toimipistettä, linja-autoasemaa, uhkaa purku.YLE / Kristiina Lehto

Orimattilan matkahuollon tilat ovat Osuuskauppa Hämeenmaan marketin takapihalla. Tämän paikan päivät on luettu. Hämeenmaa valmistelee marketin laajennusta ja linja-autoasemarakennuksen purkua ensi keväänä, sanoo Hämeenmaan kiinteistöpäällikkö Reijo Aaltonen.

-Meille tulee lähtö, sanoo Matkahuollon paikallispäällikkö Sari Welling. Orimattilassa joudutaan hakemaan uudet toimitilat, mutta myös matkahuoltoyrittäjää on etsitty jo yli neljä vuotta, Sari Welling kertoo. -Jos tiloja ei löydy ja yrittäjää niihin, Orimattila saattaa jäädä ulos matkahuollon palveluista kokonaan, Welling vahvistaa.

Nastolassa matkahuollon toimipiste on kahdessa paikassa. Nastolan Pyykkimuijan pesulayrittäjä hoitaa pakettiliikenteen. Linja-autojen älykortit myydään Lehtimäen Liikenteen toimistolta. Ristivetoa on siitä saadaanko myös pikavuorot poikkeamaan nykyiseen matkahuoltoon.

-Silloin palvelu olisi täydellinen, sanoo matkahuoltoasiamies Raimo Korhonen Nastamarket Oy:sta.

Hartolassa Matkahuolto mielii uusia tiloja, kun nykyinen toimipiste on parakissa huoltoaseman pihalla. Hartolassa ison kauppakeskuksen rakentamissuunnitelmat hyytyivät lamaan.

Sensijaan matkahuollon rahtimäärä on ollut kasvussa Päijät-Hämeessä, eikä taantuma ole vaivannut. -Tavaramäärät ovat lisääntyneet ja olemme saaneet nettikaupan rahtiliikennettä hoitaaksemme, Welling sanoo.