Signmarkille levytyssopimus

Viittomakielinen rap-artisti Signmark on solminut levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa. Artistin seuraava levy ja DVD julkaistaan helmikuussa 2010.

Yle Uutiset viittomakielellä

Signmark julkaisi esikoisalbuminsa "Signmark" omakustanteena vuonna 2006. CD:nä ja DVD:nä julkaistu levy on maailman ensimmäinen viittomakielinen hiphop-levy. Nyt Signmark iloitsee olevansa ensimmäinen kuuro artisti kansainvälisen levy-yhtiön listoilla. Sopimusta Warner Music Finlandin kanssa on hiottu viime keväästä lähtien.

Nyt Signmark keskittyy uuden levyn ja DVD:n tekoon. Levy toteutetaan aikaisemman suunnitelman mukaisesti englanniksi ja amerikkalaisella viittomakielellä, ASL:llä. Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström toteaa, että tärkeintä on tehdä levystä mahdollisimman hyvä.

- Tavalla tai toisella levy on kuitenkin tarkoitus saada myös kansainväliseen jakeluun.

Signmark on tullut tunnetuksi välillä voimakkaastikin kantaa ottavista sanoituksistaan. Artisti ei pelkää, että suuri levy-yhtiö yrittäisi karsia kuurojen asioita käsitteleviä sanoituksia. Myös toimitusjohtaja Nordström toteaa, että juuri kantaaottavuus on olennainen osa Signmarkin tuotantoa. Nordströmin mielestä Signmarkin tuotannossa näkyy kuitenkin paljon muutakin kuin erot kuurojen ja kuulevien välillä.

- Signmark on positiivinen ilmiö, joka tuo hyvin esille suvaitsevaisuutta ja peräänantamattomuutta.

Peräänantamattomuutta korostaa myös artisti itse, joka Facebook-sivullaan toistaa mottonsa:

- Mikään ei ole mahdotonta!

Lähteet: YLE Uutiset / Heli Vanhatupa