Murdochin nettilehdet tulossa maksullisiksi

News Corporationin omistamat nettisanomalehdet ovat tulossa maksullisiksi vuoden sisällä, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Rupert Murdoch. Hän uskoo, että muu media seuraa vielä perässä.

kulttuuri
News Corpin toimitusjohtaja Rupert Murdoch on sanonut, ettei se aio luovuttaa lehtiään Amazonin Kindle-lukulaitteella luettavaksi. Yhtiö hakeekin parempaa liikentoimintamallia Wall Street Journalin esimerkin rohkaisemana.Amazon

Murdoch myöntää, että riskinä on yleisön siirtyminen maksuttomille sivuille. Hän kuitenkin uskoo, että yhtiön digitaalisten sanomalehtien myynnistä voidaan saavuttaa merkittävät voitot.

- Meidän vain täytyy tehdä sisällöstämme parempaa. Jos onnistumme, uskon, että muu media seuraa, hän sanoo.

Nettilehtien muuttamiseen maksulliseksi on houkutusta muillakin, sillä nettimainoksista kerätyt tuotot eivät ole korvanneet painettujen lehtien mainostulojen vähenemistä. Toisaalta pelkona on, että maksullisuus vähentää nettilehtien lukijamääriä, mikä puolestaan karkottaa mainostajia.

Murdoch kuitenkin toteaa, että News Corporationin nettisivujen julkkisskuupit ovat keränneet valtavat määrät klikkauksia, ja hän uskoo ihmisten mielellään maksavan tällaisista jutuista.

News Corporation nettilehdistä Wall Street Journal on jo maksullinen, ja yhtiön mukaan se on internetin menestyksekkäin maksullinen uutissivusto.

Yhtiön omistamia nettilehtiä ovat myös muun muassa The New York Post, The Australian sekä brittiläiset The Times ja The Sun. Sen omistuksessa ovat myös muun muassa MySpace, Fox ja Sky News.

Päättyneenä tilivuotena yhtiö teki 3,4 miljardin dollarin tappiot, kun vuotta aiemmin voittoa kertyi 5,4 miljardia.

Lähteet: AP, AFP