1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varhaiskasvatus

Eskarilaiset aloittivat Siuntiossa remontin keskellä

Uudessa Toukolan esi- ja alkuopetuksen yksikössä maanantaina aloittaneet esikoululaiset joutuivat remonttimiesten keskelle. Vanhempia huolestuttaa lasten turvallisuus.

varhaiskasvatus
Esikoululainen tekee laskutehtävää.
Katja Salminen / Yle

Toukolan oli määrä valmistua maanantaihin ja esikoululaisten aloittamiseen mennessä, mutta tilojen viimeistely on vielä täydessä käynnissä. Vanhempia on kauhistuttanut jättää lapsensa tiloihin, joissa remonttimiehet edelleen työskentelevät ja loppusiivous on tekemättä.

Vanhemmat moittivat myös huonoa tiedotusta opetuksen alkamisajankohdasta. Susanna Lehtonen sai tietää siirtymisestä Toukolaan täysin yllättäen tiistaina, kun hän tyttärineen tuli käännytetyksi tutun päiväkodin ovelta.

- Onneksi tyttäreni on reipas ja avoin ja suhtautui asiaan hyvin. Tuollainen paikkahan voisi olla aika kova juttu, jos lapsella on esimerkiksi aistiherkkyyksiä tai muuta, joutua tälläiseen kaaosmaiseen tilaan.

Lehtosen mukaan päiväkodin henkilökuntakaan ei ollut saanut tietoa siirrosta ajoissa, sillä mitään viestiä uudesta paikasta ei vielä edellisellä viikolla tullut. Lehtonen kiittää esikoulun henkilökuntaa hyvästä suhtautumisesta vaikeaan tilanteeseen, mutta ihmettelee siirron ajankohtaa. Hänen mielestään lapset olisivat voineet pysyä päiväkodeissa remontin valmistumiseen asti.

- En usko, että oli työn edistymisen ja lasten turvallisuuden kannalta järkevä ratkaisu pakottaa heidät tälläiseen muuttovaiheessa olevaan tilaan.

Koulutilat entisen kirjaston rakennukseen Siuntion keskustassa on remontoitu tiukalla aikataululla, sillä päätös tilojen käyttöönotosta tuli vasta huhtikuussa. Opetus järjestetään väliaikaisissa tiloissa ainakin viiden vuoden ajan.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi