1. yle.fi
  2. Uutiset

Jukupark teki yleisöennätyksen

Kalajoen vesipuistossa vieraili viikonloppuna päättyvällä kaudella yli viisikymmentä tuhatta kävijää, mikä on runsaat kymmenen tuhatta enemmän kuin viime kesänä.

vesipuistot
Petri Kuikka / YLE

Stephan Kristiansson Jukupark yhtiöstä sanoo, että suotuisat säät pitivät kävijämäärän tasaisena. Osansa on myös parin viime vuoden investoinneilla.

- Viime vuoden suurin investointi oli uusi vesiliukualue, minne valmistui seitsemän uutta vesiliukumäkeä ja uusi allas, sanoo Kristiansson. Hänen mukaansa yhtiö siirsi viime kesänä painopisteen selvästi enemmän vesipuiston puolelle.

-Tänä vuonna olemme systemaattisesti jatkaneet tätä vesilinjaa, kesäksi valmistuivat uusi iso skeittiliukumäki sekä Suomen suurin vesileikkimaailma.

Toiminta laajenee Turkuun

Jukupark Oy on aloittanut Turun Impivaaraan suunnittelemansa vesipuiston maanrakennustyöt. Kohteen pitäisi olla valmis ensi vuoden juhannuksena. Yhtiön toimitusjohtaja Hannu Hellman pitää aikataulua kireänä, mutta realistisena.

- Maanrakennustyöt vievät aikaa pari kuukautta. Sen jälkeen siirrytään altaiden ja vesiliukumäkien pohjatöihin. Lopuksi keskitytään itse liukumäkiin ja muuhun infraan, kertoo Hellman.

Noin viiden miljoonan euron investoinnin myötä syntyy Suomen suurin vesipuisto.

Hellmanin mukaan tämä tarkoittaa, että 2,5 hehtaarin laajuiselle alueelle syntyy allaskokonaisuus, jota reunustaa 12 erikokoista vesiliukumäkitornia.

Hellman korostaa, että kohde on tarkoitettu koko perheelle. Vesipuiston ensimmäisen vuoden kävijätavoitteeksi on asetettu 100 000 asiakasta.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi