1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. makkarat

Makkara pitää pintansa kesän grillijuhlilla

Lämmin kesä on lisännyt juomien menekkiä. Erityisen hyvin on käynyt maustettujen vesien kauppa.

Kuva: YLE

Talouden taantumaa ei juurikaan tunnisteta Porin Prisman makkaratiskillä. Myyntipäällikkö Tapio Einolan mukaan makkara tekee hyvin kauppansa, eikä taantuma näy esimerkiksi halvemman B-luokan menekkinä. Toki B-luokan makkaraa hyvin myydään, mutta A-luokan makkaran myynti on koko ajan kasvussa, Einola sanoo.

Samanlainen tilanne on myös lihatiskillä. Myyntipäällikkö Tapio Einolan mukaan esimerkiksi naudan sisäfile käy edelleen hyvin kaupaksi. Myös tarjontaa riittää ja tämän takia hintatasokin on laskenut, Einola sanoo.

Makkaratiskillä perjantaina asioinut perheenäiti sanoo valitsevansa makkarat maun, eikä hinnan perusteella. Hän kuitenkin lisää, että kuusilapsisessa perheessä ruoan hintojen vertailuunkin on pakko kiinnittää huomiota.

Lämmin kesä näkyy juomahyllyllä

Myyntipäällikkö Tapio Einolan mukaan Prisman elintarvikepuolen myynti kesä-heinäkuussa ylittää viime vuoden vastaavan ajan myynnin. Einola ei pidä kehitystä lämpimien ilmojen seurauksena. Hänen mukaansa Ihmiset grillaavat kesällä, olipa se sitten lämmin tai ei.

Juomahyllyillä tämän kesän lämpimät ilmat kuitenkin näkyvät. Einolan mukaan suosiotaan ovat nostaneet erityisesti vesituotteet ja maustetut kivennäisvedet.