1. yle.fi
  2. Uutiset

Vesipuistoissa riittää väkeä

Pohjalaismaakuntien kesähuvipuistot vetävät väkeä taantumasta huolimatta. Kalajoen Jukuparkissa kävijämäärä on noussut kymmenellä tuhannella viiteenkymmeneen tuhanteen.

vesipuistot
Kaksi lasta laskee Jukuparkin vesiliukumäessä.
Aki Kopsala / YLE

Vaasan Wasalandian kävijämäärä on pysynyt noin kuudenkymmenen tuhannen tuntumassa, vaikka kausi oli nyt runsaan viikon viimevuotista lyhyempi.

Jukupark on yksi niistä huvipuistoista, joka on vetänyt aiempaa enemmän yleisöä. Uudet yrittäjät ovat investoineet parin vuoden aikana 2,5 miljoonaa euroa uusiin vesiliukumäkiin, laitteisiin ja altaisiin.

- Tämä oli aikaisemmin lähes pelkästään pienten lasten paikka ja perheille tarkoitettu, mutta nyt nämä uudistukset on sen verran rajumpia ja sieltä löytyy tekemistä myös nuorisolle, sanoo Jukupark Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hellman.

Investointi vesipuistoon on uskalias, sillä Suomen kesä on lyhyt ja vuosittainen aukioloaika vain pari kuukautta. Korkeilla kävijämäärillä investointi tulee takaisin viidessä vuodessa. Talouden taantuma ei Kalajoella nyt näy, arvioi toimitusjohtaja Hannu Hellman.

- Ihmiset kuitenkin haluavat viettää lomansa ja päiväkäyntikohteessa on pikemmin ollut päinvastoin, asiakasmäärät ovat lisääntyneet huolimatta tästä taloustilanteesta mikä tällä hetkellä on.

Parasta on se että kastuu!

Elokuun helle toi perjantaina yli tuhat nautiskelijaa Jukuparkin vesipuuhapuistoon, heidän joukossaan Allosen perheen Pietarsaaresta.

Parhaasta laitteesta ei ole epäilystä.

- Liukumäki,sanoo pietarsaarelainen Anu Allonen empimättä.

- Ja siinä on parasta, että kastuu, hän nauraa.

Hellepäivä saa hymyn äidinkin huulille.

- Lasten ehdoilla tietennkin mennään ja miten säät sanovat. Nyt oli lomaa lapsilla koulusta niin ajattelimme, että pakko on käydä vielä tänä vuonna, sanoo Tarja Allonen.

Paras vetäjä sunnuntaina ovensa sulkevaan vesipuistoon on sää.

Pietarsaarelainen Kari Allonen arvioi, että perheen lapset tutustuvat jokaiseen maan vesipuistoon.

- Lapsille tästä jää mukava muisto. Tarkoitus on, että kierretään kaikki Suomen vesipuistot, ne mennään tässä nyt läpi pikkuhiljaa."

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaan / Helena Mehtälä

Lue seuraavaksi