1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kärkkäinen

Kärkkäinen hakeutui yrityssaneeraukseen

J. Kärkkäinen Oy aloittaa samalla yt-neuvottelut 450 työntekijänsä kanssa. Kaksi viikkoa kestävät yt-neuvottelut koskevat myös Kärkkäinen Expressin henkilöstöä.

Kuva: YLE / Marjatta Harju

Ylivieskalaisyhtiö on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen torstaina Oulun käräjäoikeuteen. Yrityssaneeraushakemusten käsittelyaika vaihtelee yhdestä kolmeen kuukauteen.

J. Kärkkäinen Oy ottaa käyttöön säästöohjelman ja aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstönsä, eli noin 450 ihmisen kanssa. Toimitusjohtaja Juha Kärkkäisen mukaan yrityssaneerauksen tavoitteena on toiminnan turvaaminen.

- Ensimmäisenä tietenkin karsitaan muista kuluista, mutta nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, että ei voi muuta kuin laittaa henkilökuntaa taipaleelle. Meillä on tässä viimeisen kolmen vuoden aikana karanneet henkilöstökulut ja muut kulut käsistä, niin ettei myyntikate enää riitä siihen. Esimerkiksi henkilöstökulut ovat nyt yli 11 prosenttia ja ne tullaan tiputtamaan 9 prosenttiin liikevaihdosta, Juha Kärkkäinen kertoo.

J. Kärkkäinen Oy:n tavoitteena on saada käytyä yhteistoimintaneuvottelut läpi kahdessa viikossa. Ylivieskalaisyhtiön taloutta rasittavat viime vuosien mittavat investoinnit. J. Kärkkäinen Oy on muun muassa rakentanut Lahteen suuren tavaratalon.