1. yle.fi
  2. Uutiset

Hippiliikkeen "kuolemasta" 40 vuotta

Tasan 40 vuotta sitten yhdysvaltalaisen kulttijohtaja Charles Mansonin seuraajat tunkeutuivat yksityisasuntoon Beverly Hillsissä ja murhasivat kylmäverisesti raskaana olleen elokuvatähti Sharon Taten sekä neljä muuta. Hirmutyötä pidetään eräänlaisena loppuna 1960-luvulla kukoistaneelle rauhan ja rakkauden valtaa korostaneelle hippiliikkeelle.

Ulkomaat
Massamurhaaja Charles Manson
Kulttijohtaja ja sarjamurhaaja Charles Manson vuonna 1986.AP

Charles Mansonin "perhe" syyllistyi kaikkiaan ainakin yhdeksään murhaan.

Manson ja hänen johtamansa lahko muistetaan erityisesti kahdesta joukkomurhasta, jotka tapahtuivat Los Angelesissa Kaliforniassa elokuun 9. ja 10. päivänä 1969.

Manson suunnitteli murhat ja määräsi ketkä saivat tehdä likaisen työn, mutta ei ollut itse mukana.

Uhrien joukossa oli elokuvanäyttelijä Sharon Tate, ohjaaja Roman Polanskin 26-vuotias vaimo, joka oli viimeisillään raskaana. Tate puukotettiin kuoliaaksi hänen vedottuaan turhaan syntymättömän lapsensa hengen puolesta.

Taten lisäksi Beverly Hillsin kaupunginosassa sijaitsevassa talossa kuoli neljä muuta ihmistä. Hyökkääjät, neljä Mansonin opetuslasta, olivat Charles Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel ja Linda Kasabian. Seuraavana iltana Manson ja kuusi hänen kannattajaansa iskivät liikemies Leno LaBiancan ja tämän vaimon Rosemaryn kotiin surmaten molemmat.

Manson ja neljä muuta tuomittiin kuolemaan, joka muutettiin elinkautiseksi Kalifornian poistettua kuolemanrangaistuksen. Avaintodistajana toiminut Kasabian jätettiin tuomitsematta.

74-vuotias Manson, Atkins, Watson, Krenwinkel ja Leslie Van Houten ovat edelleen kalterien takana, sillä lukuisiin armonanomuksiin ei ole toistaiseksi suostuttu.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi