Harva pohjalainen metsästää kyyhkysiä

Kyyhkynmetsästys alkaa koko maassa tänään. Kanta on runsas ja erityisesti sepelkyyhkyn levittäytymisen myötä myös saalismäärät ovat nousseet.

Kyyhkynmetsästys aloittaa metsästyskauden. Kuva: YLE / Ensio Karjalainen

Kyyhkynmetsästys on pohjalaismaakunnissa edelleen vähäistä. Ruotsinkielisen Pohjanmaan riistapäällikkö Mathias Lindströmin mukaan etenkään rannikolla kyyhkyjahti ei aiheuta suurta ryntäystä. Syynä on muun muassa se, että pellot ovat rannikolla vielä puimatta.

Pohjanmaan riistanhoitopiiristä kyyhkysjahtiin lähtee joitakin nuoremman polven metsästäjiä. Varsinaisesti pienriistan metsästäjät lähtevät liikkeelle reilun puolentoista viikon kuluttua, kun sorsastus alkaa.

Tänään alkava kyyhkynmetsästys avaa metsästyskauden. Kyyhkykanta on runsas ja se kestää hyvin verotusta. Saalismäärät ovat sepelkyyhkyn levittäytymisen myötä nousseet, ja nykyään saaliit ovat koko maassa 170 000 linnun luokkaa.

Metsästäjäin keskusjärjestö muistuttaa, että pellolla, jolta viljasato on korjaamatta, ei saa liikkua ilman viljelijän lupaa. Järjestö suosittelee myös noutavan koiran käyttöä.