Venäläisorkesteri on musiikkijuhlien vetonaula

Turun musiikkijuhlilla tiistai-iltana esiintyvän Mariinski-teatterin orkesterin konsertti on lähes loppuunmyyty. Orkesteri tulkitsee muiden muassa Sibeliusta. Myös toinen pietarilaisorkesterin konsertti on ollut suosittu ja siihen on jäljellä enää muutamia paikkoja.

Turun musiikkijuhlat
Turun musiikkijuhlien Shostakovitsh esitys
Shostakovitsh. Arvoitus -teoksessa pohditaan sitä, miten säveltäjä selviytyi totalitaristisessa Neuvostoliitossa.Seilo Ristimäki

Tämän viikon loppuun kestävien Turun Musiikkijuhlien lipunmyynti on sujunut muutenkin vilkkaasti.

Kriitikoiden ylistämä uusi suomalainen ooppera Döbeln 1809 on ollut ennakkomyynnin menestyjiä. Oopperan on säveltänyt Turussa 90-luvulla musiikkia opiskellut Sebastian Fagerlund, joka tekee nyt komean paluun vanhaan opiskelukaupunkiinsa.

Shostakovitshin elämä kiinnostaa

Musiikkia ja tanssia yhdistävä Shostakovitsh. Arvoitus -esityksen liput ovat käyneet myös hyvin kaupaksi. Yhtenä syynä lippujen kysyntään on se, että tekijäkaarti muodostuu pitkälle samoista henkilöistä, jotka tuottivat suursuosikin Mozartin matka Prahaan kahtena edellisvuonna.

Shostakovitsh. Arvoitus -teoksen esitykset ovat Aurinkobaletin tiloissa Aurajokirannassa. Teoksessa pohditaan sitä, miten säveltäjä Shostakovitsh selviytyi totalitaristisessa Neuvostoliitossa.

Turun musiikkijuhlat järjestetään nyt 50. kerran. Kävijätavoite on asetettu 10 000:een musiikinystävään.

Lähteet: YLE Turku