Berliiniläishotelliin voi maksaa vain taiteella

Saksassa nykytaiteen insituutti Kunst-Werke on avannut Berliiniin hotellin, jossa taiteilijat saavat yöpyä ilmaiseksi taiteellista korvausta vastaan. Brittilehti Guardianin mukaan hotelli Marienbadin varausjono on kuitenkin venynyt niin pitkäksi, että henkilökunta valitsee asiakkaansa tarkkaan.

kulttuuri

Taidemaalarit ja kuvanveistäjät ovat jättäneet hotelliin jälkensä. Muun muassa julkisivun punainen neonkyltti, sängynpäädystä esiin pistävä hevosenpää ja suljetuista kioskeista muistuttavat ikkunakalterit ovat kaikki yövieraiden tekosia.

Myös kirjailijat, muusikot ja muiden taiteenalojen artistit ovat tervetulleita Kunst-Werken hotelli Marienbadiin. Elokuvanäytökset, runoillat ja konsertit ovat tuoneet hotellille maineen uutena miljöönä 1700-lukulaisille kulttuuri-iltamille. Yhdysvaltalainen tieteisfantasiakirjailija Mark von Schlegell antoi huoneessaan romaaninsa lukunäytteen, kuulijoiden istuessa kaikkialla baarikaapista vaatehuoneeseen.

Viiden tähden hotellin nimi viittaa sekä ranskalaisohjaaja Alain Resnais'n elokuvaan Viime vuonna Marienbadissa että elokuvateatteri Marienbadiin, joka on tuttu saksalaisen Reiner Werner Fassbinderin ohjauksesta Berlin Alexanderplatz.

Lähteet: YLE Uutiset