1. yle.fi
  2. Uutiset

Petroskoin teollisuuskylää viritellään yhä

Suomalaista teollisuuskylää suunnitellaan edelleen Petroskoihin vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Luoteis-Venäjän kehitysyhtiön toimitusjohtaja Tapani Koivula kertoo, että parhaillaan alueella tehdään maankäytön suunnittelua ja etsitään saneerattavia yrityskiinteistöjä, joissa yritystoimintaa voidaan aloittaa ennen suuren yrityskylän rakentamista.

Äänislinna
Toimitusjohtaja Tapani Koivula esitteli teollisuuskylää pohjoiskarjalaisille yrittäjille kesällä 2008.
Toimitusjohtaja Tapani Koivula esitteli teollisuuskylää pohjoiskarjalaisille yrittäjille kesällä 2008.YLE / Ilari Papinniemi

Petroskoihin ajateltua Teollisuuskylälle on varattu Petroskoista runsaan 130 hehtaarin maa-alue. Alueesta on tehty vuokrasopimus, mutta sitä ei ole vielä allekirjoitettu.

- Alueelle vaadittavien lupien saaminen kestää Venäjällä pitkään, minkä vuoksi rakentaminen voidaan aloittaa aikaisintaan vuoden 2010 lopulla, sanoo Koivula.

Suomalaisia yrityksiä houkutellaan jälleen Venäjän markkinoille syksyn aikaan erilaisissa tilaisuuksissa. Koivula kertoo, että useat yritykset ovat olleet kiinnostuneita, mutta taloustaantuma on saanut monen yrityksen kasvun sijasta supistamaan.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi