Festivo ylitti yleisötavoitteensa

Sunnuntaina päättynyt Rauman Festivo ylitti järjestäjien odotukset kaikin tavoin. Konserteissa ja kahvilamatineoissa kävi yhteensä 2 600 klassisen musiikin kuulijaa. Yleisötavoite tänä vuonna oli 2 000 kuulijaa. Lisäksi päivittäiset katusoitot kauppatorilla tavoittivat satoja kuulijoita.

Rauma festivo
Festivo-lippu.
Olli-Pekka Salli / Yle

Kamarmusiikkiviikon ohjelmassa oli paljon ranskalaisten säveltäjien musiikkia, teosten ensiesityksiä sekä sovituksia kuuluisien mestareiden sävellyksistä. Posellin viidestä konsertista neljä oli loppuunmyyty. Myös lastenkonsertti ja musiikkihetki seniorikeskuksessa tavoittivat kuulijansa hyvin.

Myös Rauma-salin avajais- ja päätöskonserteissa riitti kävijöitä. Uutuutena toteutetut ilmaiset kahvilamatineat vetivät Café Salin ääriään myöten täyteen päivittäin.

- Tunnelma kahvilan iltapäiväkonserteissa oli todella inspiroiva ja olen erittäin tyytyväinen kahvila- ja katusoittajien innostuneeseen otteeseen, ihastelee Mark Gothoni. Myös Kodisjoen kirkko uutena konserttipaikkana oli ideaali pienimuotoisiin kamarimusiikkiteoksiin, jatkaa Gothoni.

Festivossa esiintyivät mm. Mozart Piano Quartet, puhallinkvintetti Il Vento, basso Mika Kares, pianistit Jussi Rinta ja Andreas Frölich, sopraano Pia Freund ja sellisti Yuko Miyagawa.

Vuorovaikutusta yleisön kanssa

- Lupasimme keväällä, että tulemme ulos kaapista ja näin myös teimme. Esiintyjillä ja järjestäjillä oli antoisaa vuorovaikutusta yleisön kanssa. Solmimme paljon hyödyllisiä kontakteja tulevaisuutta varten, iloitsee toiminnanjohtaja Maija Lankinen.

Myös Festivoa varten räätälöityjen majoituspakettien myynti oli vilkasta. Vanhassa Raumassa Bed&Breakfast-periaatteella toimivat konserttipaketit kiinnostivat suuresti etenkin ulkomaalaisia matkailijoita.

Festivo järjestetään ensi vuonna elokuun ensimmäisellä viikolla. Samaan aikaan pidetään Festivo-jousisoitinleiri Eurajoella nuorille viulisteille, alttoviulisteille ja sellisteille.

Lähteet: YLE Satakunta