1. yle.fi
  2. Uutiset

Jussi Hakulinen valmistelee uutta sooloalbumia

Legendaarisella porilaismuusikolla riittää kiireitä. Syyskuussa ilmestyvän Yö-yhtyeen uuden levyn materiaalista suurin osa on lähtöisin Hakulisen kynästä. Oma albumi ilmestyy ensi vuonna.

YLE / Olli-Pekka Salli

Jussi Hakulinen on kiistämättä yksi Suomi-rockin suurimmista ikoneista. Hakulisen kynästä on lähtenyt melkoinen nippu Suomi-rock -hittejä ja ura säveltäjänä, sanoittajana ja esiintyvänä artistina näyttää vain saavan uutta potkua.

Itä-Porin yhteinäiskoulussa musiikkia opettava 44-vuotias Hakulinen on edelleen vahva vaikuttaja Yö-yhtyeessä, vaikka mies erosi orkesterista jo 80-luvun puolivälissä. Yön syyskuun alussa julkaistava Loisto-albumin lauluista valtaosa on Hakulisen käsialaa. Lisäksi hän on lähdössä mukaan Yön syyskuussa alkavalle konserttikiertueelle.

Edellisen sooloalbumin Hakulinen julkaisi yli 10 vuotta sitten. Ensi vuonna tauko päättyy, kun parhaillaan työn alla oleva levy ilmestyy. Ensimmäinen single uudelta albumilta soi Satakunnan Radiossa jo tiistaina ja kauppoihin se on tulossa syyskuun alussa. Laulun nimi on Motti ja se kertoo koskettavan tarinan sodasta palanneesta miehestä ja hänen läheisistään.

Lähteet: YLE Satakunta / Mika Viljanen

Lue seuraavaksi