Espoo jättää aromivahventeen

Espoo luopuu ruuan aromivahventeen käytöstä vuodenvaihteeseen mennessä. Ensimmäisenä lopetetaan natriumglutamaattia sisältävien liemivalmisteiden käyttö kaupungin itse valmistavissa ruuissa.

Seuraavaksi tarkastellaan valmistuotteita, joihin lisätään aromivahvennetta E621. Vahventeesta luovutaan ensin kouluissa ja päiväkodeissa, sitten vanhusten ja henkilöstöruokailussa.

Syksyn aikana Espoo Catering uudistaa ruokareseptejä korvaten vahventeen tavallisilla mausteilla. Espoo on saanut asiakaspalautetta, jossa toivotaan ettei ainetta käytettäisi, koska osa ihmisistä on yliherkkiä vahventeelle.

Espoo Cateringin toimitusjohtaja Minna Ahola mukaan tavoitteena on myös nostaa esiin ruuan aito maku. Aromivahvenne kun tekee helposti ruuasta samanmakuista.