Bosse ja Nero pelastavat Tuhkimon

Marjo ja Eka Ruola, äiti ja poika, ovat nyt kirjoittaneet toisen yhteisen satukirjansa. Uudessa kirjassa terhakka terrieripentu ja vanha kokenut Nero rientävät Tuhkimon avuksi. Kirja julkistetaan Turussa Taiteiden yönä.

Marjo Ruola ja Bosse-koira Turun kirjaston sisäpihalla. Kuva: YLE / Maija-Leena Uusitalo

Kun Marjo ja Eka Ruola kirjoittivat ensimmäisen yhteisen satukirjansa Bosse ja Nero Kesäsaarella vuosi sitten, oppi Bosse sen sivuilla yhtä ja toista saaren eläinmaailmasta.

Uudessa kirjassa hyväsydämiset kaverukset sujahtavat ritariajajassa elävän Tuhkimon avuksi. Lämpimän huumorin sävyttämää tarinaa siivittävät aitojen Bosse-potrettien lisäksi antiikkiliikkeestä löytyneet 1800-luvulta peräisin olevat piirroskuvat Tuhkimosta.

Bosse on inhimillinen ilopilleri myös kodin ulkopuolella

Bosse rakastaa yllätyksiä niin kirjojen sivuilla kuin oikeassa elämässäkin.

Bossen emäntä, kirjailija Marjo Ruola kertoo, että Bosse saatetaan tunnistaa heidän yhteisillä lenkeillään Turun keskustassa.

Muun muassa nuorehko naishenkilö oli omaa koiraansa ulkoilluttaessaan varmistanut vastaantulevasta Bossesta, että se oli todellakin Bosse ja kertonut samalla, että hänellä on tapana lukea iltaisin omalle koiralleen satu Bossen ja Neron saariseikkailuista.

Luonto ja eläimet kasvattavat lasta hyvään

Kirjailija Marjo Ruola toivoo, että aikuiset kiireisinä ja väsyneinäkin muistaisivat tarkkailla luontoa ja kuunella lintujen laulua yhdessä lasten kanssa.

Hänen mielestään on tärkeää pysähtyä lapsen kanssa katsomaan luonnon ihmeellisyyksiä. Iltalenkillään Bossensa kanssa Ruola sanoo huomaavansa usein, miten ihmisten kasvot ovat piennessä hymyssä, kun Bosse saapuu.

- Lisäksi joskus näyttää siltä, että Bosse kummastelee totisina kulkevia ihmisiä. Se haluaisi ikäänkuin sanoa, että mitä sinä nyt, miksi olet noin murheissasi. Katso minua, tätä pientä tässä, kyllä elämä vielä iloksi muuttuu.

Lisää koirien seikkailuja ehkä luvassa

Uusin Bosse ja Nero -kirja tehtiin lukijoiden ja kustantajan (WSOY) pyyntöjen vuoksi ajateltua aikaisemmin, mutta nyt Marjo Ruola uskoo pitävänsä koirista ehkä välivuoden, sillä hänellä on työn alla myös oma romaani. Romaanin hän arvelee valmistuvan syksyyn tai jouluun mennessä.

-Kyllä nämä koiraveijarit ovat meidät kirjoittajat vieneet niin mukanaan, että vastaisuudessakin niiden seikkailut jatkuvat. Uudet tarinat syntyvät ehkä samalla tavalla kuin näma kaksi kirjaa on tehty, läsnä ovat vanha aika ja nykyaika, jonka ilmentymänä seikkailee Bosse.