Oulu pyrkii nitistämään nuorisotyöttömyyttä

Valtakunnan ykkössijaa nuorisotyöttömyyden osalta hallussaan pitävä Oulu lähtee hakemaan ratkaisua ongelmaansa. Tulevaisuustyöryhmä patistaa nuoria ottamaan vastuuta tulevaisuudestaan.

Oulu
Tarjoilija laittaa täytettyjä patonkeja esille itsepalvelutiskiin, Oulu 12.8.-09
YLE / Antti Pylväs

Oulu haluaa vähentää nuorisotyöttömyyttä pienentämällä alle 30-vuotiaiden palkkakustannuksia. Määräaikaisella palkkauksen tukemisella Oulun kaupunki pyrkii parantamaan erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia palkata työntekijöitä. Tänään julkistetutussa

Työllisyydenhoidon Oulun mallissa esitetään sekä lyhyen että pitkän aikavälin ratkaisuja työllisyystilanteen kohentamiseksi Oulun seudulla. Oulussa on alle 25-vuotiaista työttöminä yli 22 prosenttia.

Oulun tulevaisuuden työllisyysryhmä tarjoaa ratkaisuksi nuorille työttömille koulutuksen, koordinoinnin ja työpajatoiminnan lisäksi myös nuorten omaa vastuuta omasta tulevaisuudestaan.

Historiasta peliteollisuuteen

Oulun ylioppilaskunnan sosiaalipoliittinen sihteeri Wille Leppämäki kaipaa nuorilta, valmistuvilta opiskelijoita asennemuutosta, jonka myötä he voisivat toimia muullakin alalla.

- Meillähän on hyvä esimerkki peliteollisuus, mikä työllistää tietojenkäsittelytieteiden opiskelijoita ja historian alan ihmisiä, Wille Leppämäki

Asennemuutoksen kaveriksi työllisyystyöryhmä tarjoaa lyhyen tähtäimen aseena työllisyyden torjuntaan työntekijämaksujen leikkaamista.

- On tehtävä ratkaisuja, joilla helpotetaan nuorten työhönottamista. Myös yrittäjien pitäisi pystyä palkkaamaan ensimmäisen työntekijänsä edullisemmin. Näitä ratkaisujahan on Suomessa jo 160 kunnassa, Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen toteaa.

Wille Leppämäki myötäilee kaupunginjohtajaa.

- Jos toimintaohjelman tavoite, että ensimmäisen työntekijän palkkatuki tai nuoren työntekijän palkkatuki toteutuisi, niin sehän olisi varmasti konkreettinen tapa työllistää.

Lähteet: YLE / Antti Pylväs