1. yle.fi
  2. Uutiset

Taiwanin mutavyörystä pelastui tuhat

Taiwanissa on löydetty noin tuhat kyläläistä elossa viikonlopun mutavyöryn jäljiltä. Pelastusviranomaiset ovat ryhtyneet evakuoimaan heitä katastrofialueelta. Kateissa on yhä satoja ja heidän pelätään kuolleen.

Ulkomaat
Taifuunin aiheuttaman tulvan katkaisema silta
Reuters-TV

Taiwanin pelastusviranomaiset löysivät keskiviikon vastaisen yön aikana noin 725 eloonjäänyttä. Lisäksi merivoimat tavoittivat noin 250 kyläläistä myöhemmin keskiviikkona. Eloonjääneitä on ryhdytty evakuoimaan helikopterein ja lautoin avun äärelle.

Pelastuneet kyläläiset olivat paenneet mutavyöryä korkeammille alueille. Morakot-taifuunin aiheuttama mutavyöry hautasi alleen neljä kylää. Massiiviseen pelastusoperaatioon osallistuu yli 17 000 sotilasta.

Taiwanin pelastusviranomaiset ovat ilmoittaneet myrskyn vaatineen ainakin 107 henkeä. Kadoksissa on yhä satoja kyläläisiä, joiden pelätään hautautuneen mutavyöryjen alle. Lisäksi taifuuni aiheutti 281 miljoonan dollarin vahingot maataloudelle ja 570 miljoonan dollarin menetykset turismille.

Taiwanista taifuuni jatkoi matkaansa Kiinaan, missä se on vienyt ilmeisesti kahden ihmisen hengen. Kiinassa noin 1,5 miljoonaa ihmistä on siirretty turvaan myrskyn tieltä. Taifuuni tuhosi yli 10 000 kotia ja vesi tulvi viljelysmaille. Kiinalle myrsky aiheutti 1,4 miljardin dollarin vahingot.

Filippiineillä hirmumyrsky surmasi ainakin 22 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi