1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Supo on tehostanut Afganistan-seurantaa

Suojelupoliisi on alkanut seurata aktiivisesti Afganistanin tilannetta. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Supo seuraa Afganistanin vakauttamisoperaatiota, meneillään olevaa konfliktia sekä maan kapinallisryhmittymistä Suomelle mahdollisesti aiheutuvaa uhkaa.

Kotimaan uutiset
YLE / Matti Kauvo

Suomalaisten kriisinhallintajoukkojen joutuminen tulitaisteluihin on viime viikkoina kirvoittanut kotimaassa keskustelua siitä, onko Suomi Afganistanissa sotaa käyvä maa. Heinäkuussa suomalaiset rauhanturvaajat joutuivat useita kertoja tulitaisteluun Afganistanissa.

Muun muassa puolustusvoimien entinen komentaja Gustav Hägglund on sanonut toimintaympäristön muuttuneen Afganistanissa huomaamatta. Hänen mukaansa operaatio on nyt aivan eri kuin mihin suomalaisjoukot alun perin lähetettiin.

Myös puolustusvoimien uusi komentaja, kenraali Ari Puheloinen on arvioinut, että rauhanturvaajien riskit Afganistanissa ovat lisääntyneet.

Suojelupoliisin mukaan Afganistanin tapahtumat eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet Suomen turvallisuustasoon. Supon mukaan Afganistanissa toimivat kapinallisryhmittymät ovat keskittäneet toimensa Afganistaniin, eivätkä ne ole osoittaneet kykyä iskeä maan ulkopuolelle.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi