1. yle.fi
  2. Uutiset

H1N1-rokoteohjelmaan tulossa muutoksia

Lääkelaitos vaatii muutoksia lasten sikainfluenssarokotustutkimukseen. Suostumuslomakkeessa on oltava molempien vanhempien nimet.

Lääkelaitos
Ihmistä rokotetaan.
YLE

Lisäksi vaaditaan, että kaikille yli 12-vuotiaille tutkimukseen osallistuville tytöille tehdään raskaustesti ja yli 6-vuotiaille lapsille on annettava oma tiedote. Aikaisemmassa suunnitelmassa se annettaisiin vasta kahdeksasta vuodesta ylöspäin.

Vaaditut muutoksen on tehty tutkimuslupaan ja se on toimitettu tänä aamuna Lääkelaitoksen hyväksyttäväksi. Tämän jälkeen hyväksyntä täytyy saada vielä eettiseltä toimikunnalta. Vaarana on, että tutkimus viivästyy.

Tampereen Rokotetutkimuskeskuksen johtamaa tutkimusta tehdään myös Kuopion rokotetutkimusklinikalla. Suunnitelmissa on, että rokotukset alkaisivat mahdollisesti jo ensi viikolla. Lopullinen aikataulu varmistuu huomenna.

Kuopion klinikalla rokotustutkimukseen otetaan noin 25 lasta. Tutkimuspotilaat valitaan todennäköisesti Kuopion, Siilinjärven, Maaningan ja Varkauden alueelta.

Kaikkiaan testausta toteutetaan 15 alueellisella rokotetutkimusklinikalla. Kaikkiaan testattavia on noin 450 lasta ja nuorta.

Lähteet: YLE Savo

Lue seuraavaksi