Äitiyslomalta töihin palaavat kokevat syrjintää

Naisia syrjitään edelleen työelämässä äitiysloman tai hoitovapaan jälkeen. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan joka neljäs nainen on kokenut syrjintää raskauden jälkeen. Työsuojelupiireissä tämä näkyy kasvavina syrjintää koskevina yhteydenottoina.

Kotimaa
Nainen puhelimessa tietokoneensa ääressä.
YLE

Uudenmaan työsuojelupiiriin on tullut syrjintää koskevia yhteydenottoja ensimmäisellä vuosipuoliskolla yhtä paljon kuin viime vuonna yhteensä. Puolet syrjintätapauksista koskee naisia.

Tarkastaja Eila Hasunen Uudenmaan työsuojelupiiristä kertoo, että osa syrjinnästä, noin kolmannes, koskee raskaana olevia naisia.

- Niiden määrä on ollut hienoisessa nousussa tässä vuosien aikana, mutta kyllä enemmän on kasvaneet terveydentilaan liittyvät syrjinnät.

Vaasassa perjantaina tarkastettavan väitöskirjan mukaan edes hyvä esimies-alaissuhde ei aina suojaa naista raskauteen liittyvältä syrjinnältä. Omaa kieltään kertoo myös se, että huonossa esimies-alaissuhteessa olleet naiset halusivat vaihtaa työpaikkaa lapsensaannin jälkeen.

Osa naisiin kohdistuvasta syrjinnästä saattaa johtua siitä, että työtehtävät muuttuvat tämän päivän työelämässä kiihkeässä tahdissa. Yritykset saattavat myös vaihtaa omistajaa äitiysloman tai hoitovapaan aikana.

Työympäristösihteeri Seija Virta Palvelualojen ammattiliitosta kertoo, että yhteydenottoja tulee muuttuneista työtehtävistä.

- Meille on tullut liittoon sellaisia yhteydenottoja, missä on kerrottu, että kun on palattu vanhempainvapaalta töihin, niin työtehtävät ovat saattaneet muuttua tai ne ovat muuttuneet vähemmän vaativiksi, mikä ei ole tietenkään lainmukaista.

Virran mukaan henkilö on saatettu äitiysloman aikana poistaa sähköpostijakelusta, jolloin hän ei saa tarvitsemaansa tietoa.

- Kaikkein pahimpia on tietenkin ne tapaukset, joissa työhön palatessa on annettu esimerkiksi omistajan muutoksen takia käteen irtisanomis- tai lomautusilmoitus, Virta sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset / Maria Tolppanen