1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kirkon Ulkomaanapu: Stubb ajattelematon

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen hämmästelee ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) puheita. Svenska YLEn mukaan Stubb sanoi keskiviikkona, ettei hän aio enää nostaa esille Gazassa tuhoutunutta klinikkaa, sillä asian käsittely olisi ilmaista mainosta Kirkon Ulkomaanavulle. Pentikäisen mukaan kommentti on ajattelematon.

Kuva: YLE

Stubbin mielestä Kirkon Ulkomaanapu halusi vain mainostaa toimintaansa vaatiessaan perusteellista tutkimusta Gazassa sijaitsevan klinikan tuhonneesta pommituksesta, kertoo Svenska YLE.

Stubb vertasi klinikan tuhoamista matkapuhelimen varastamiseen ja siihen, että varkauden uhri pyytäisi apua ulkoministeriltä. Svenska YLEn mukaan Stubb sanoi, että Kirkon Ulkomaanapu haluaa vain nostaa omaa brändiään.

Pentikäisen mukaan Stubbin kommentti oli ajattelematon ja toivottavasti vahinko.

- Ellei näin ollut, osoittaa se ettei Stubb oikein ymmärrä mistä Gazan sodassa oli kyse, kuinka suuria tuhot olivat ja kuinka järjestelmällistä humanitaaristen kohteiden pommittaminen oli, Pentikäinen sanoi haastattelussa.

Varsinaisessa tiedotustilaisuudessa Stubb sanoi, että Israelin tekemä isku Kirkon Ulkomaanavun tukemalle klinikalle Gazassa on selvitetty.

- Olemme päätyneet siihen, että asia on meidän osaltamme loppuunkäsitelty. Me tuomitsimme iskut silloin ja tuomitsemme edelleen. Meidän on hyvin vaikeaa todentaa Israelin selvitystä koska emme olleet paikalla, Stubb sanoi.

Kirkon Ulkomaanavun Gazassa sijainnut klinikka tuhoutui Israelin iskussa tammikuussa.