1. yle.fi
  2. Uutiset

Stubb: Minun mokani, pyydän anteeksi

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on pyytänyt YLEn Aamu-tv:ssä anteeksi Kirkon Ulkomaanapua koskevaa lausuntoaan. Ulkoministerin mukaan kyse oli huonosta herjasta.

talous
Alexander Stubb
YLE

Stubb sanoi keskiviikkona YLEn ruotsinkielisille uutisille, ettei hän aio enää nostaa esille Kirkon Ulkomaanavun tuhoutunutta klinikkaa Gazassa, sillä asian käsittely olisi ilmaista mainosta Kirkon Ulkomaanavulle.

- Täysin mun moka ja mä pyydän anteeksi. En tiennyt, että mikrofonit olivat päällä, mutta kun ne näköjään ovat olleet päällä, niin en tarkoittanut tätä. Kirkon Ulkomaanapu tekee erinomaista työtä ja se Gazan isku oli tuomittu jo silloin, ja tuomitsemme sen edelleen. Tästä ei todellakaan ollut kysymys, vaan kysymys oli huonosta herjasta, Stubb sanoi.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen piti Stubbin kommenttia ajattelemattomana. Stubb itse on samaa mieltä.

- Se on täysin minun mokani, otan siitä vastuun ja pyydän sitä anteeksi. Vaikka mikrofonit olisivat poissa päältä, niin sarkasmin ja todellisuuden raja on tosi häilyvä. Ei näin pidä sanoa, ja siksi vedän sanani täysin takaisin, Stubb sanoi.

Stubb vahvisti, että Suomi tyytyy Israelin selvitykseen iskusta, joka tuhosi Kirkon Ulkomaanavun klinikan Gazassa. Hänen mukaansa asiassa ei tulla enää tekemään lisäselvityksiä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi