1. yle.fi
  2. Uutiset

Taiwanin mutavyöryn uhriluku nousee

Yli 500 ihmistä on saattanut kuolla mutavyöryssä, joka peitti alleen ison osan kylästä Taiwanin eteläosassa, sanoo Taiwanin presidentti Ma Ying-jeou. Armeijan joukot yrittävät yhä päästä tuhansien syrjäisiin vuoristokyliin loukkuun jääneiden avuksi. Pelastustöitä on moitittu hitaiksi ja ponnettomiksi.

Ulkomaat
Poliisit ajoivat veneellä Itä-Kiinassa Zhejiangin provinssin tulvivalla alueella 9. elokuuta.EPA / Li Qiz

Arviolta 15 000 ihmistä on yhä loukussa syrjäisissä vuoristokylissä. Reilut 50 000 miestä on määrätty apuun. He yrittävät päästä etäisiin kyliin, joista osa on ollut noin viikon ilman vettä ja ruokaa.

Lisäksi alueella partioi kymmenittäin helikoptereita. Ne kuljettavat ruokaa ja vettä kyliin sekä toimittavat maanvyörymistä selvinneitä turvaan.

Viime viikolla iskenyt Morakot-taifuuni on katkaissut yhteyksiä kyliin: suurin osa silloista on poikki, ja joet tulvivat.

Taifuuni Morakotin aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt ovat olleet vuosikymmenen pahimpia. Presidentti Man toivotaan kiirehtivän pelastusoperaatioita pahimmille mutavyöryalueille. Morakotin aiheuttamien tuhojen laajuus on ollut yllätys viranomaisille. Monet selviytyneet ovatkin arvostelleet hallintoa siitä, että he eivät ole saaneet apua päiväkausiin.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi