Vesipäivällä ja yleisurheilulla houkutellaan kansaa Aurinkovuorelle

Monien tapahtumien viikonvaihde tarjoaa asikkalalaisille urheilua, tietoa ja viihdettä. Lauantai ohjelmatarjonta keskittyy Liikuntahallin ja urheilukentän ympäristöön - aktiviteettia on järjestetty koko perheelle.

liikuntatilat
Yleisö on tervetullut kokeilemaan ottelulajeja lauantainakin Asikkalan urheilukentällä.
Vääksy koululaiset kannustivat toisiaan moniotteluissa perjantaina. Yleisö on tervetullut kokeilemaan ottelulajeja lauantainakin Asikkalan urheilukentällä.YLE / Lahti

Päijänteen rantapitäjä Asikkala ei ole hiljentynyt kesälomien jälkeen, koska kuluva viikonloppu on vielä täynnä tapahtumia. Perinteinen Vesipäivä tarjoaa tietoa jätevesiasetuksesta ja pintavesisuunnittelusta. Jos et tiedä, miten mökkisi likavesistä pitäisi huolehtia tai oman pihakaivon kunto mietityttää, löytyy apu Vesipäivästä.

Alan viranomaiset, yrittäjät ja urakoitsijat ovat näyttelleasettajina Liikuntahallissa, joka on avoinna lauantaina klo 10-16. Juha Mieto vierailee tapahtumassa iltapäivällä.

Liikuntahalli takana Urheilukentällä on lauantaina vilskettä. Tallukka Moniottelut kokoaa kolmatta kertaa kymmen- ja seitsenottelun kotimaisen kärjen kilpilemaan Asikkalaan. Tänä vuonna mukana on myös kovia kansainvälisiä nimiä.

Kunnanjohtaja Juri Nieminen näyttää liikunnallista esimerkkiä ja osallistuu myös kymmenotteluun. Toisen kilpailupäivän tapahtumat käynnistyvät lauantaina klo 11.30. Urheilukentällä kisataan myös Jokamiehen ja -naisen kolmiottelu, johon voi osallistua kuka vaan. Harrastesarjojen lajit alkavat puolilta päivin, aamun aikana ehtii vielä ilmoittautua mukaan. Myös lapsille on järjestetty omat sarjat ja ottelukilpailut.

Asikkalalaisia houkutellaan urheilemaan myös Tallukka liikkeelle - tapahtumalla. Aamukymmenestä eteenpäin on mahdollisuus sauvakävellä tai hölkätä porukalla. Iltapäivällä ollaan liikkellä mm. rullaluistimin.

Päivän tapahtumiin on vapaa pääsy. Ämmänlänkien MM-kisat on peruttu tältä vuodelta vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Villkkaan lauantain iltariennot vietetään Tallukassa, jossa esiintyy mm. bilebändi Elite.