Antikvariaatin valikoima on muuttunut tietokoneiden myötä

Videopelejä ostetaan antikvariaatista jopa päivittäin. Ikuiset suosikit, kirjat ja sarjakuvakuvalehdet, pitävät silti pintansa.

antikvariaatit
Lappeenrantalaisen Antikvariaatti Suman toinen omistaja Harri Suomalainen (kuvassa vasemmalla)
Lappeenrantalaisen Antikvariaatti Suman toinen omistaja Harri Suomalainen (kuvassa vasemmalla)YLE Etelä-Karjala

Lappeenrantalainen Antikvariaatti Suma on perustettu jo 1970-luvulla. Nyt perheyritys on toiminut viitisentoista vuotta samassa osoitteessa Kauppakadulla. Syksyn aikana on kuitenkin edessä muutto Valtakadulle.

Antikvariaatin muutto ei ole ihan pieni tehtävä, mutta onneksi tässä on muutama kuukausi aikaa järjestellä asiaa, sanoo Suman toinen omistaja Harri Suomalainen.

Suomalaisen mukaan tällä vuostuhannella antikvariaatin valikoimat ovat monipuolistuneet.

- Päivittäin myymme video- tai tietokonepelejä. Mutta etenkin kesällä myös kirjat ja sarjakuvalehdet tekevät hyvin kauppaansa.

Tietosanakirjat ovat jo historiaa

Syksyllä edessä olevan muuton yhteydessä Sumaa myös siivotaan. Kirjahyllyissä saattaa olla vieläkin kirjoja, joita ei ole myyty muutamaan kymmeneen vuoteen. Näistä Suomalaisen mukaan olisi nyt hyvä aika hankkiutua eroon.

Antikavriaattiin tarjotaan tasaisin väliajoin kirjoija, joita Sumassa ei osteta.

- Kirjakerhojen kirjat ja tietosanakirjat ovat sellaisia tuotteita, joita ei saa millään myytyä. Tietosanakirjoissa on vielä se, että tietokone- ja internetaika on ajanut paksuista moniosasisita kirjasarjoista ohi.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala