1. yle.fi
  2. Uutiset

Enontekiön kentälle haetaan asiakkaita norjalaisista

Enontekiön lentokentälle haetaan nostetta ja tunnettavuutta norjalaisyhteistyöstä. Lentokentän päällikkö Matti Sorvari sanoo, että markkinointiyhteistyö norjalaisten kanssa vahvistetaan lauantaina nimeämällä kenttä Enontekiön ja Norjan Kautokeinon yhteiseksi.

Enontekiö

Sorvari uskoo, että norjalaiset lisäävät hiljaisen Enontekiön lentokentän käyttöastetta.

- Norjalaiset ovat merkittävä kohde. Jos verrataan Pohjois-Suomen lentoasemia kuten Enontekiötä, Kittilää ja Ivaloa, niin huomataan, että vaikka Kittilässä on erittäin vahva liikennevirta joulukuusta huhtikuun loppuun, niin kesäksi se katkeaa. Samaa ei tapahdu Ivalossa, Sorvari toteaa.

Finavian alkuvuoden tilastojen mukaan Ivalon lentoaseman matkustajamäärät ovat pysyneet liki viime vuoden lukemissa. Pudotusta on vain noin prosentin verran.

Esimerkiksi Oulussa ja Rovaniemellä matkustajamäärät ovat alkuvuonna pudonneet noin 15 - 20 prosentin verran.

Pohjois-Norja tuo asiakkaita

Tilaston mukaan Ivalo on pitänyt hyvin pintansa myös kesällä. Sorvarin mukaan vastaus hyvin menneeseen kesään löytyy Norjasta. Norjan läheisyys on etu myös Enontekiön lentokentälle.

- Jos verrataan Ivaloa ja Enontekiötä, niin Enontekiöhän on lähempänä Norjaa kuin Ivalo.

Sorvari uskoo, että matkustajilla olisi halukkuutta kulkea Enontekiön kautta Pohjois-Norjaan, jos lentoliikenne Enontekiölle saataisiin jälleen säännölliseksi.

Lentokentän päällikön tavoite on, että tulevaisuudessa Enontekiölle lentäisi ainakin kerran viikossa jonkin lentoyhtiön kone.

Viime vuosina Enontekiön kentälle reittilentoja on tullut vain kevätkaudella. Silloinkin Finncom on lentänyt kentälle Enontekiön kunnan tuella.

Uusi nimi ja avoimen ovet lauantaina

Finavia järjestää yhdessä Enontekiön ja Kautokeinon kuntien kanssa Enontekiön lentokentällä lauantaina avointen ovien päivän kello 13 - 16. Samalla otetaan käyttöön uusi markkinointinimi Enontekiö-Kautokeino lentokenttä.

Päivän aikana kentällä on myös pelastus- ja lentonäytöksiä. Halukkaat voivat lentää Finncomin reittikoneella Enontekiön yllä.

Lähteet: YLE Lappi / Maiju Saijets

Lue seuraavaksi