1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntosalit

Laihduttajat täyttävät kuntosalit taas syksyllä

Kuntosalit ovat yhä useammin erikoistuneita hyvinvointikeskuksia. Kilpailu vaatii tarjoamaan asiakkaille kaikkea lastenhoitopalveluista uusimpiin kuntoilulajeihin.

kuntosalit
Palveluneuvoja Jannika von Wielligh tietää, että kuntosalit ovat muuttuneet yhä enemmän hyvinvointikeitaiksi. Esimerkiksi hierovat tuolit ovat asiakkaiden suosiossa
YLE Pohjanmaa

Kuntosalien palvelutarjonta laajenee jatkuvasti. Uusien lajien ja jumppien lisäksi kuntosaleilla on nykyisin tarjolla myös monenlaisia muita oheispalveluita. Saleilla on mahdollista rentoutua infrapunasaunassa, istua hierovassa tuolissa ja jättää lapset lastenhoitajan hoiviin siksi ajaksi kun äiti rentoutuu jumpassa.

- Kesällä kunnon kohottaminen ei ehkä ole ollut päällimmäinen asia, mutta kun syksyllä rutiinit vakiintuvat, niin ihmiset palaavat jälleen kuntosaleille, tietää Vaasan keskustan LadyLine-kuntosalin palveluneuvoja Jannika von Wielligh.

Kuntosalit pyrkivät tarjoamaan joka syksy jotain uutta kävijöilleen. Nyt suosiossa ovat Les Mills -tunnit, jotka noudattavat samaa ohjelmaa samaan aikaan ympäri maailman.

- Joten jos matkustat jonnekin muualle, niin voit mennä samalle tunnille ja tiedät, että siellä tunti vedetään saman ohjelman mukaan, von Wielligh selvittää.

Alalla kiinnitetään myös yhä enemmän huomiota kuntosalien tunnelmaan ja sisustukseen.

- Etenkin naisille on tärkeää, että sali on viihtyisä ja kotoisa. Miehet tulevat enemmänkin tekemään treeninsä eikä heille ole ympäristö niin tärkeä. Naiset sen sijaan saattavat viihtyä salilla pitkään ja silloin viihtyisyydellä on merkitystä. Kuntosalille tullaan usein ystävän kanssa ja kuntoilu on yhä enemmän myös sosiaalinen tapahtuma.

Pienten lasten vanhemmat on otettu kuntosaleilla yhä paremmin huomioon. Monet salit tarjoavat lastenhoitopalvelua sekä lasten omia jumppatunteja, joihin lapset voi jättää siksi ajaksi, kun vanhemmat ovat omilla tunneillaan.

Lue seuraavaksi