1. yle.fi
  2. Uutiset

Lääkelaitos siunasi rokotetutkimuksen

Ranskalaiset rokotteen kokeilut voivat alkaa nyt myös Seinäjoen ja Kokkolan klinikoilla. Rokotukset pyritään aloittamaan jo tiistaina.

Lääkelaitos
YLE / Mari Itkonen

Lääkelaitos on antanut Tampereen rokotustutkimuskeskukselle luvan aloittaa sikainfluenssarokotteen testauksen. Rokotustutkimuskeskus kokeilee ranskalaisen lääkevalmistajan rokotetta yli neljään sataan lapseen eri puolilla maata, muun muassa Seinäjoen ja Kokkolan klinikoilla.

Rokotukset pyritään aloittamaan jo tiistaina. Tutkimukseen tarvitaan alle 18-vuotiaita lapsia, joista nuorimpien tulee olla alle puolivuotiaita. Aikuisten rokotekokeet tehdään Ranskassa.

Eettinen neuvottelukunta on jo aikaisemmin hyväksynyt sikainfluenssarokotteen testaamisen ihmisillä. Rokotetutkimuksen valmistelut käynnistettiin välittömästi, kun tieto luvasta iltapäivällä saatiin, kertoo Tampereen rokotetutkimuskeskuksen tutkimuskoordinaattori Ilona Kulmala.

- Nyt klinikkamme voivat toden teolla alkaa rekrytoida ihmisiä kokeeseen. Aivan aluksi soitamme niille ihmisille, jotka ovat jo olleet meihin yhteydessä ja ilmoittaneet halukkuudestaan osallistua, Kulmala kertoo.

Myös rokotteet voitiin tilata klinikoille vasta, kun lupa oli saatu. Niiden uskotaan olevan klinikoilla jo huomenna, aivan pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta. Rokotetutkimuskeskuksella on Suomessa kaikkiaan 15 alueellista rokotustutkimusklinikkaa, jotka kaikki ovat mukana sikainfluenssarokotteen testauksessa.

Lue seuraavaksi