H1N1-rokotetutkimus alkaa tiistaina

Lääkelaitos on antanut Tampereen rokotustutkimuskeskukselle luvan aloittaa sikainfluenssarokotteen testauksen. Rokotustutkimuskeskus kokeilee ranskalaisen lääkevalmistajan rokotetta yli 400 lapseen eri puolilla maata.

Kotimaa
YLE

Rokotukset pyritään aloittamaan jo tiistaina. Tutkimukseen tarvitaan ainakin 450 - 500 alle 18-vuotiasta lasta, joista nuorimmat ovat vasta puolivuotiaita. Aikuisten rokotekokeet tehdään Ranskassa.

Eettinen neuvottelukunta on jo aikaisemmin hyväksynyt sikainfluenssarokotteen testaamisen ihmisillä.

Valmistelut käynnistettiin heti

Rokotetutkimuksen valmistelut käynnistettiin välittömästi, kun tieto luvasta iltapäivällä saatiin, kertoo Tampereen Rokotetutkimuskeskuksen tutkimuskoordinaattori Ilona Kulmala.

- Nyt klinikkamme voivat toden teolla alkaa rekrytoida ihmisiä kokeeseen. Aivan aluksi soitamme niille ihmisille, jotka ovat jo olleet meihin yhteydessä ja ilmoittaneet halukkuudestaan osallistua, Kulmala kertoo.

Myös rokotteet voitiin tilata klinikoille vasta, kun lupa oli saatu. Niiden uskotaan olevan klinikoilla jo huomenna, aivan pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta.

Rokotetutkimuskeskuksella on Suomessa kaikkiaan 15 alueellista rokotustutkimusklinikkaa, jotka kaikki ovat mukana sikainfluenssarokotteen testauksessa.

Klinikat ovat Espoossa, Etelä-Helsingissä, Itä-Helsingissä, Itä-Vantaalla, Länsi-Vantaalla, Järvenpäässä, Kokkolassa, Kotkassa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa.

Lähteet: YLE Uutiset